Terugkijken evenement 'Ontmoeten' voor mensen met een zeldzame longziekte

Op 22 april organiseerden Longfonds, de Longfibrose patiëntenvereniging en astmaVereniging Nederland en Davos (VND) het evenement ‘Ontmoeten’. Op deze dag kwamen mensen samen met een zeldzame longziekte zoals alpha-1, bronchiëctasieën, ernstig astma, longfibrose en ILD. Ook partners en mantelzorgers waren mee. Kijk het gemeenschappelijke deel nu terug.

Evenement Ontmoeten op 22 april 2023 in Nijkerk

In dit gedeelte gaat Yvonne Ruigrok in op Positieve Gezondheid. Het idee hierachter is dat het leven meer is dan ziek zijn en dat hoe we ons voelen door veel meer bepaald wordt dan alleen onze fysieke gezondheid. Daarna neemt Yvonne Spies van Longfonds je mee door het vernieuwde Longforum, de digitale ontmoetingsplek voor mensen met een longziekte.

Wil je de slides van Yvonne Ruigrok terugkijken? Download de presentatie

Inspirerende dag

In de middag gingen deelnemers praktisch aan de slag met Positieve Gezondheid. Het was een mooie en inspirerende dag waarop deelnemers hun ervaringen deelden, elkaar tips gaven en herkenning vonden bij anderen met een zeldzame longziekte.

Een aantal reacties van deelnemers:

  • “Het is zo fijn om even van iemand te horen ‘dat heb ik ook!’”
  • “De gesprekken die je nu hebt, zo de diepte ingaan, die kan je alleen maar hebben als je elkaar echt ziet. Heel waardevol.”
  • “Door iemand een tip te geven, krijg je zelf ook weer het gevoel dat je ertoe doet.”