Károly Illy nieuwe directeur Longfonds

De Raad van Toezicht van Longfonds heeft Károly Illy benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder. Illy is nu nog kinderarts bij Ziekenhuis Rivierenland Tiel en is tot medio juni voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Bij Longfonds zal hij per 1 oktober a.s. de leiding overnemen van Michael Rutgers.

Károly Illy, bestuurder directeur Longfonds

“De Raad van Toezicht is na zorgvuldige afweging tussen vele goede kandidaten gekomen tot de keuze voor Illy. De Raad is onder de indruk van de prestaties van Illy en heeft er het volste vertrouwen in dat hij Longfonds verder kan brengen in het snel veranderende maatschappelijk landschap”, zegt Patricia Huijbregts, voorzitter van de Raad van Toezicht.   

Illy is verheugd over zijn aanstelling: “Ik kijk er enorm naar uit om mij in te zetten voor de belangenbehartiging van de 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Longfonds is een uitstekende en ambitieuze organisatie en ik beschouw het als een grote eer om hier leiding aan te mogen geven.”

Schat aan ervaring

Illy heeft een schat aan kennis en ervaring in de medische sector en in het leiden van organisaties in de gezondheidszorg. Hij werkt bijna 30 jaar als kinderarts bij Ziekenhuis Rivierenland, waarvan 8 jaar als voorzitter van de Medische Staf.  Sinds 2008 heeft hij zich ingezet als medisch specialist patiëntveiligheid. Naast zijn werk bij het ziekenhuis is Illy vanaf 2016 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en bestuurslid van de European Academy of Paediatrics. Ook is hij vicevoorzitter van de Raad van Toezicht bij de Pantein Zorggroep. Illy is prominent lid van het Outbreak Management Team. 

Sterk op gebied van longziekten

Michael Rutgers is er trots op dat Illy hem gaat opvolgen: “Hij is inhoudelijk sterk op het gebied van longziekten en heeft veel ervaring in het politieke domein door zijn rol in het OMT. Net als Longfonds zet hij zich al jarenlang in voor preventie van longziekten en voor  een Rookvrije Generatie. Hij komt terecht in een prachtige organisatie met relevante maatschappelijke doelen en ik heb er het volste vertrouwen in dat Longfonds onder zijn leiding succesvol zal blijven.”