Efteling grotendeels rookvrij

Goed nieuws! De Efteling wordt grotendeels rookvrij. Vanaf de komende Winter Efteling worden jonge bezoekers niet langer meer blootgesteld aan roken. Het attractiepark wil hiermee bijdragen aan een Rookvrije Generatie.

Efteling rookvrij

"De Efteling wil een gezonde en veilige plek zijn voor iedereen", vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. "Sinds 2017 is roken in de wachtrijen van attracties en in het Sprookjesbos niet toegestaan. Nu zetten we een stap verder richting rookvrij, met uitzondering van enkele rookzones. De rookzones worden uit het zicht van andere bezoekers en dus kinderen geplaatst. Hiermee dragen we bij aan een Rookvrije Generatie."
Vanaf de komende Winter Efteling, 14 november 2022, wordt de Efteling grotendeels rookvrij. Jonge bezoekers worden dan niet meer blootgesteld aan rokende bezoekers. Dat geldt ook voor de e-sigaret en de vape.

Goede voorbeeld
Carla van Gils, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij: "We zijn blij met deze stap. Hoe minder kinderen in aanraking komen met roken, e-sigaretten of vapen, hoe beter. Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat veel attractieparken de keuze maken om rookvrij te worden. Elke plek waar veel kinderen komen, hoort namelijk rookvrij te zijn."

Rookvrije Generatie
De beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' is een initiatief van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, een samenwerking tussen Longfonds, Hartstichting en KWF Kankerbestrijding. We willen kinderen beschermen tegen de gevaren van (mee) roken en de verleiding om te gaan roken. Want ieder kind verdient het om rookvrij op te groeien.