De Longfonds collecteweek is begonnen!

We willen samen op weg naar een wereld waar kinderen geen astma meer krijgen. Een wereld waar kinderen opgroeien en spelen in gezonde lucht. Een wereld waarin iedereen vrij kan ademen. Daarom halen duizenden vrijwilligers deze collecteweek geld op. Online via whatsapp en social media, met een QR-code én uiteraard met de collectebus.

Man doneert in collectebus

’Voorkom astma bij kinderen.’

Astma is nog steeds de meest voorkomende chronische ziekte bij kinderen in Nederland. Elke dag belanden zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis. Bij 1 op de 5 kinderen met astma heeft het ontstaan van de ziekte te maken met luchtvervuiling. Wij willen dat geen enkel kind meer astma heeft. Daarom halen we tijdens de landelijke collecteweek zo veel mogelijk geld op om wetenschappelijk onderzoek naar astma te versnellen. 

 

Onderzoek naar astma bij kinderen

Longfonds financiert en faciliteert onderzoek naar het voorkomen van astma bij kinderen. De eerste duizend dagen vanaf de zwangerschap zijn belangrijk om een gezonde afweer op te bouwen. Onderzoekers hebben ontdekt dat het immuunsysteem na de geboorte nog moet worden ‘opgevoed’. Als dit systeem de juiste prikkels krijgt, vooral in die eerste 1000 dagen vanaf de zwangerschap, is de kans dat kinderen astma en allergieën krijgen veel kleiner. Daarnaast zet Longfonds alles op alles om onderzoek naar vroegere diagnostiek en betere behandeling van astma mogelijk te maken.    

Vrouw collecteert

Help ons en geef adem!

De komende dagen doen we er alles aan om iedereen in Nederland te bereiken met het verzoek om een steentje bij te dragen aan het voorkomen van astma bij kinderen. We mogen daarbij weer rekenen op al onze fantastische vrijwilligers die de straten en wijken afgaan met hun collectebus. We hopen dat iedereen die dat kan ons wil helpen door een bedrag te geven aan de betreffende collectant. Maar ook online gebeurt er deze week heel veel. Dus heb je onze collectebus gemist of steun jij ons liever op een andere manier? Klik dan hieronder op de roze button. Namens alle mensen met een longziekte, dankjewel!  

Zo help jij Longfonds ook!