Dam tot Dam Fietsclassic 2022

Eindelijk was het weer zover na de annuleringen in 2020 en 2021: de 14e editie van de jaarlijkse Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. Het fietsonderdeel van het sportieve Dam tot Dam Weekend vond plaats op zondag 18 september en onze speciale Longfonds route was een groot succes!

Dam tot Dam fiets classic

Ondanks het herfstachtige weer en bij vlagen kletsnatte parcours was het sportieve dag vol plezier met uiteindelijke een prachtig eindresultaat voor onderzoek naar longziekten. 

Trappend langs de dammen
Al vroeg klonk het startschot voor een tocht die startte in de Damstraat in Amsterdam en via ondermeer de IJtunnel (uniek want maar één keer per jaar toegankelijk voor sporters!) van Zaandam naar Edam en van Monnickendam naar Durgerdam weer terug voerde naar de hoofdstad. Sportorganisatie Le Champion liet deelnemers zo genieten van afwisselende routes door het historische centrum van Amsterdam, pittoreske dorpjes en de Dammen van Noord-Holland.        

Prachtig bedrag
Bij de inschrijving konden deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan het officiële goede doel, Longfonds dus. Daarnaast konden de fietsers ook een eigen actiepagina aanmaken om geld op te halen. Voor de start van de 40 kilometer – onze Longfondsroute - werd een cheque van maar liefst €5.200 euro uitgereikt aan Michael Rutgers, algemeen directeur van Longfonds: “We zijn al jaren verbonden aan dit fietsevenement en het is fantastisch dat we dit bedrag met elkaar hebben kunnen ophalen voor Longfonds. Met het mooie bedrag kunnen wij meer onderzoek doen, zodat mensen met longziekte minder last hebben van de ziekte en om ervoor te zorgen dat mensen overal gezonde lucht kunnen inademen.”

Editie 2023
Volgend jaar zal de 15e editie van de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic op zondag 17 september plaatsvinden. De inschrijving opent medio april.

Kijk voor meer informatie op www.saxobankdamtotdamfietsclassic.nl of kijk hier op onze speciale actie pagina.