Dam tot Dam Fietsclassic 2022

Op zondag 18 september 2022 vindt de 14e editie van de Dam tot Dam FietsClassic plaats. Longfonds is erbij als het exclusieve goede doel. Samen fietsen we deze dag voor gezonde lucht. Want niemand mag ziek worden van ongezonde lucht. Dat vind jij toch ook?

Kom in actie en fiets mee, alleen of met je team. Kies een fietsafstand die bij je past, maak je eigen actiepagina aan en vraag anderen om je te sponsoren

Naar de Dam tot Dam Fietsclassic
Dam tot Dam Fietsclassic ballon

Elke dag haal je 20.000 keer adem. Bij een sportieve prestatie, zoals fietsen, is dat nog veel meer! Dan is het extra belangrijk dat de lucht die je inademt gezond is. Helaas is dat in Nederland vaak niet zo.

Iedereen ademt luchtvervuiling in, ook mensen met longen die nu nog gezond zijn. Ongezonde lucht veroorzaakt en verergert longziekten als astma en COPD. Elk jaar overlijden in ons land 12.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. Wist je dat kinderen die opgroeien in ongezonde lucht vaker astma ontwikkelen? Dat mag niet zo zijn. 

Maak je sterk voor gezonde lucht en fiets mee met de Dam tot Dam Fietsclassic.

Dam tot Dam Fietsclassic

De Dam tot Dam FietsClassic is écht voor iedereen een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Starten en finishen op de Dam in Amsterdam, voor het Koninklijk Paleis Amsterdam. Vanaf daar start de unieke route: via de Nieuwmarkt naar de befaamde IJtunnel. Vervolgens brengen de verschillende routes je langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam.

Longfondsroute
Omdat Longfonds hét exclusieve doel van de Dam tot Dam FietsClassic is, is er één route omgedoopt tot de Longfondsroute. Deze route is 40 kilometer lang en prima op jouw stadsfiets te volbrengen. Fiets je mee, dan kom je onderweg tips en weetjes over gezonde lucht en gezonde longen tegen.

Dam tot Dam Fietsclassic bord

Zo doe je mee

1. Bekijk de routes, kies een afstand die bij je past
2. Vraag vrienden, familie en/of collega's om ook mee te doen. Een uitgelezen kans om samen iets leuks én iets goeds te doen! 
2. Schrijf je in via het inschrijfformulier
3. Klik op 'Fiets mee!' om een actie te starten op het actieplatform van Longfonds
4. Vul je gegevens in
5. Je bent er klaar voor. Alvast veel succes en plezier met trainen!

We kijken er enorm naar uit jullie te mogen begroeten op de Dam in Amsterdam.

Samen sterk voor gezonde lucht

Longfonds en Gazelle willen Nederlanders bewust maken van het belang van gezonde lucht. Met name de bijdrage die de fiets hierin levert. Veel korte afstanden leggen Nederlanders af met de auto, terwijl die verplaatsingen prima met de fiets gedaan kunnen worden. Meer fietskilometers dragen naast gezonde lucht bij aan een betere bereikbaarheid van steden en een vitale bevolking. Dat verdient volgens ons dan ook een aanmoediging: "Goed bezig, fietser!"

Goed bezig, fietser!

Doe je mee door wat vaker de fiets te pakken en mensen in jouw omgeving aan te moedigen?  Dan maken we ons samen sterk voor gezonde lucht en meer fietskilometers. 

Ja, ik maak me sterk voor gezonde lucht