Help mee Gratis magazine
 

Meedoen aan onderzoek

Wilt u meewerken aan longonderzoek? Regelmatig krijgt het Longfonds oproepen van onderzoekers die op zoek zijn naar mensen die bijvoorbeeld bepaalde medicijnen gebruiken en willen meehelpen aan onderzoek. Hier vindt u alle onderzoeken waarvoor mensen worden gezocht en informatie hoe u kunt meedoen.

Praat mee bij onderzoek

Bij het Longfonds, vinden we het belangrijk dat mensen met een longziekte meedenken in onderzoek en zorg. Zij weten als geen ander hoe het is om te leven met een longziekte of als je kind een longziekte heeft. Op dit moment zoeken wij mensen voor een groot internationaal startend onderzoeksproject naar het voorkomen van astma bij kinderen. Wij zoeken ouders die mee willen denken over de opzet en uitvoering van deze onderzoeken. We zijn op zoek naar mensen met astma die (jonge) kinderen of een kinderwens hebben. Ook zoeken we ouders die een kind hebben met astma. Lees meer >

Medicijnen tijdens zwangerschap

Soms moet u als u zwanger bent medicijnen gebruiken. Wilt u helpen om meer te weten te komen over het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap? Doe dan mee aan pREGnant. 

Hoe ontstaan longaanvallen bij COPD en astma?

Infecties met verkoudheidsvirussen leiden vaak tot longaanvallen bij mensen met COPD. Het AMC in Amsterdam doet hier verder onderzoek naar en zoekt mensen met COPD die aan dit onderzoek mee willen doen. Hoe kunt u meedoen? Er is een vergelijkbaar onderzoek dat wordt gedaan bij mensen met astma. Heeft u astma? Dan kunt u zich hier opgeven.

Nieuwe behandeling van allergisch astma

Het AMC, onderdeel van Universitaire Medische Centra Amsterdam, is een onderzoek gestart naar een nieuwe behandeling van allergisch astma. Hiervoor zoeken zij mensen met astma die willen meewerken aan het onderzoek

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212