Alternatieve behandeling bij COPD

Als je verder wilt kijken dan de medische zorg van je arts, dan zijn er verschillende (onbewezen) alternatieve behandelingen mogelijk. Overleg altijd eerst met je arts voordat je begint met een alternatieve behandeling.

Berna van der Linden, heeft COPD

Homeopathie en acupunctuur zijn voorbeelden van alternatieve behandelingen. Kies je voor een alternatieve behandeling? Dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Alternatieve zorg is niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De voordelen die deze methoden claimen zijn dus niet bewezen. Er zijn bijvoorbeeld geen harde bewijzen dat je klachten afnemen als je de behandeling volgt. Overleg altijd met je arts als je bijvoorbeeld kruiden of homeopathische geneesmiddelen wilt gebruiken. Stop in elk geval nooit met de medicijnen die je van je arts hebt gekregen.

Alternatieve zorg

Aanbieders van alternatieve behandelingen claimen dat deze behandelingen effect hebben. Deze effecten zijn echter niet wetenschappelijk bewezen. Als je alternatieve zorg probeert, weet dan dat dit nooit een vervanging van je gewone behandeling is.

Voorbeelden van alternatieve behandelingen zijn:

Je kunt aan je zorgverzekeraar vragen of je de alternatieve behandeling vergoed krijgt. Deze zorg wordt meestal alleen onder bepaalde voorwaarden vergoed via de aanvullende verzekering. Een vergoedingenoverzicht per zorgverzekeraar vind je op zorgwijzer.nl. Lees hier meer over de vergoeding van alternatieve medicijnen.

Berna van der Linden, heeft COPD

Je maakt steeds keuzes, niets is meer vanzelfsprekend

Berna van der Linden, heeft COPD

Gratis nieuwsbrief

Wil je digitaal op de hoogte blijven van het laatste nieuws over longonderzoek? En weten hoe je kunt omgaan met je longziekte? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Aanmelden

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu 2x ons magazine met:
✔ ervaringen van anderen
✔ tips over omgaan met je ziekte
✔ ontwikkelingen in onderzoek

De verzending stopt automatisch.

Ja, ik wil LONGWIJZER ontvangen
Twee magazines LONGWIJZER