Huisdieren

Veel mensen met astma reageren allergisch op huisdieren. Je kan dan niet tegen de huidschilfers, het gaat niet om de haren. Soms krijg je binnen een paar minuten last van benauwdheid, jeukende ogen, of moet je niezen of hoesten. Je kunt ook huiduitslag krijgen. Anderen krijgen pas uren nadat ze bij een dier zijn geweest last van hun allergie.

Als je astma hebt, kun je zelf beter geen huisdieren nemen. Probeer contact met honden, katten en andere huisdieren te vermijden.

Hond in de natuur

Heeft er een dier in je huis gewoond? Dan is het nodig om je huis helemaal schoon te maken zodra het dier weg is. Je kunt namelijk zelfs nadat de dieren al weg zijn nog last krijgen van je allergie. Dat komt doordat de huidschilfers van huisdieren ook op muren, boeken en plafonds zitten. Je kunt dan het beste het hele huis met een natte doek afnemen.

Gratis boekje over astma

Wil je informatie over astma in een papieren boekje nog eens rustig nalezen? Of wil je iemand anders informatie geven? Bestel dit handige boekje zodat je informatie over astma altijd bij de hand hebt.

Bestel gratis

Medicijnen

Ga je op bezoek bij mensen met een huisdier? Dan kun je een allergische reactie niet altijd voorkomen. Bij de drogist of via de huisarts kun je allergieremmers halen. Zo kun je een allergische reactie voor zijn. Stem het gebruik van deze medicijnen wel eerst af met je arts. Is het akkoord dat je ze gebruikt? Lees dan goed de bijsluiter, want sommige middelen moeten ruim van tevoren worden ingenomen.

Alle soorten huisdieren

Niet alleen honden en katten kunnen een astma-aanval veroorzaken. Je kunt ook op konijnen, vogels of andere huisdieren reageren. Het is belangrijk dat je zelf geen huisdier hebt als je allergisch bent. Soms kan dat betekenen dat je afscheid moet nemen van je huisdieren. Dat is een heel moeilijke beslissing. Je bent natuurlijk erg aan gehecht aan je kat of hond. Het helpt als je een goed huis voor je dier kunt vinden.

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu 2x ons magazine met:
✔ ervaringen van anderen
✔ tips over omgaan met je ziekte
✔ ontwikkelingen in onderzoek

De verzending stopt automatisch.

Ja, ik wil LONGWIJZER ontvangen
Twee magazines LONGWIJZER