Kom in actie en fiets mee voor gezonde lucht!

Ik doe mee
Dam tot Dam Fietsclassic ballon

Elke dag haal je 20.000 keer adem. Bij een sportieve prestatie, zoals fietsen, is dat nog veel meer! Dan is het extra belangrijk dat de lucht die je inademt gezond is. Helaas is dat in Nederland vaak niet zo.

Iedereen ademt luchtvervuiling in, ook mensen met longen die nu nog gezond zijn. Ongezonde lucht veroorzaakt en verergert longziekten als astma en COPD. Elk jaar overlijden in ons land 12.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. Wist je dat kinderen die opgroeien in ongezonde lucht vaker astma ontwikkelen? Dat mag niet zo zijn. 

Maak je sterk voor gezonde lucht en fiets mee met de Dam tot Dam Fietsclassic op zondag 17 september 2023!

Dam tot Dam Fietsclassic

De Dam tot Dam FietsClassic is écht voor iedereen een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Starten en finishen op de Dam in Amsterdam, voor het Koninklijk Paleis Amsterdam. Vanaf daar start de unieke route: via de Nieuwmarkt naar de befaamde IJ-tunnel. Vervolgens brengen de verschillende routes je langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam.

Longfondsroute
Omdat Longfonds hét exclusieve doel van de Dam tot Dam FietsClassic is, is er één route omgedoopt tot de Longfondsroute. Deze route is 40 kilometer lang en prima op jouw stadsfiets te volbrengen. Fiets je mee, dan kom je onderweg tips en weetjes over gezonde lucht en gezonde longen tegen.

Dam tot Dam Fietsclassic bord

Zo doe je mee

1. Bekijk de routes en kies een afstand die bij je past.
2. Vraag vrienden, familie en/of collega's om ook mee te doen!
3. Schrijf je in via het inschrijfformulier
4. Vul je gegevens in en richt je actiepagina makkelijk en eenvoudig in.
5. Je bent er klaar voor. Alvast veel succes en plezier met trainen! 

Tot snel op de Dam in Amsterdam...