Word collecte-organisator!

Talent voor organiseren? Word collecte-organisator! Jouw hulp als spin in het web kunnen we goed gebruiken. Samen zorgen we ervoor dat de collecte op rolletjes loopt. De eerstvolgende collecteweek is van 13 t/m 18 mei 2024.

Aanmelden als organisator
Vrouwen collecteren collectebus

Wat doet een collecte-organisator?

Als collecte-organisator ben je een onmisbare schakel, hét aanspreekpunt voor collectanten. Jij zorgt ervoor dat de collecte in jouw buurt op rolletjes loopt:

  • Je neemt contact op met collectanten van jouw buurt en zorgt ervoor dat zij een collectebus hebben. Je laat ze weten wanneer de collecteweek is en in welke straten ze kunnen collecteren.
  • Na de collecte zorg je ervoor dat de opbrengst van jouw wijk tijdig wordt gestort op de collecterekening van Longfonds en digitaal wordt geregistreerd.
  • Je hoeft als organisator niet zelf te collecteren, maar dat mag uiteraard wel – graag zelfs!

Je werkt vanuit huis en kunt je eigen tijd indelen. Je start vanaf zes weken voordat de collecte begint tot een week na de collecte. Het kost je zo'n 16-20 uur per jaar van je tijd, afhankelijk van de grootte van de wijk.

De collecte organiseren doen we samen

Collecte-organisatoren zijn voor een succesvolle collecte écht onmisbaar. Wil je meehelpen met organiseren, maar heb je het nog nooit eerder gedaan? Geen zorgen! We begeleiden je stap voor stap en zorgen ervoor dat er iemand bij jou in de buurt is waar je terecht kunt met vragen. Het mooie van dit vrijwilligerswerk is dat je er een korte periode in het jaar mee bezig bent, er een vast takenpakket is maar je tegelijkertijd de vrijheid hebt om het organisatorschap naar je eigen hand te zetten. Je bent onderdeel van een groot vrijwilligersnetwerk die in 2023 met elkaar ruim 1,3 miljoen euro hebben opgehaald. 

Eva Kilic-Parro de la Paz

Organisator Eva vertelt

Eva Kilic-Parro de la Paz organiseert de jaarlijkse collecte in de regio Amsterdam. Ze is al 6 jaar vrijwilliger van Longfonds. Waarom Eva zo blij wordt van het vrijwilligerswerk? "Ik vind de collecte organiseren echt super leuk om te doen. En goed te behappen met de tools die Longfonds beschikbaar stelt. Bovendien kan ik op deze manier meehelpen aan het goede werk van Longfonds. Dat doe ik door geld op te halen, maar ook door meer begrip te kweken voor longziekten – dat vind ik namelijk heel belangrijk."

Enthousiast geworden?

Super fijn! Jouw hulp is onmisbaar. Klik op de onderstaande knop om je op te geven als collecte-organisator!

Ja, ik word collecte-organisator

Bekijk alle vrijwilligersvacatures

Benieuwd hoe je nog meer kunt helpen als vrijwilliger?

Naar alle vacatures