Periodiek schenken

Monique en Inge Terhaar hebben allebei donorlongen gekregen en leven in ‘cadeautijd’: Monique (54) kreeg haar donorlongen onlangs, Inge (53) onderging haar operatie vijf jaar geleden. De zussen hadden ernstige longfibrose. Ook hun kinderen lopen een groot risico om longfibrose te krijgen, omdat het gaat om een erfelijke variant van de ziekte. Monique en Inge hopen dat hun kinderen een longtransplantatie bespaard blijft en dromen ervan dat wetenschappers snel een oplossing vinden om kapot longweefsel te repareren.

Monique en Inge

Samen met Monique en Inge zijn er zo'n 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die zij niet alleen kunnen winnen. Wil je méér verschil maken voor deze longpatiënten, nu en in de toekomst? Kies dan voor een periodieke schenking. De Belastingdienst betaalt dan een deel van je gift terug.

Regel je overeenkomst nu online

Jouw steun is van belang

Wetenschappelijk onderzoek is een kwestie van een lange adem. Dankzij jouw periodieke schenking kunnen we baanbrekend onderzoek naar longziekten financieren. Zoals het voorkomen van astma, betere behandeling van ernstige longziekten en het repareren van kapotte longen zoals bij longfibrose. Met een periodieke schenking draag je bij aan een wereld zonder longziekten.

Belastingvoordeel

Met een periodieke schenking is je gift fiscaal aftrekbaar, waardoor je netto minder betaalt. Deze regeling geldt wanneer je Longfonds ten minste vijf jaar lang jaarlijks, maandelijks of per kwartaal met een bedrag steunt. Je bepaalt zelf de hoogte van je donatie en legt het schriftelijk vast. Hoe hoger je schenking, hoe hoger het bedrag dat je mag aftrekken.

Wat kun je terugkrijgen?

Het bedrag dat je terugkrijgt van de Belastingdienst hangt af van de hoogte van je gift en je inkomen. Bereken met de rekenhulp hoeveel je jaarlijks kunt schenken zonder dat het je (netto) meer kost.

Eenvoudig geregeld

Je kunt de overeenkomst voor een periodieke schenking online invullen en ondertekenen. Of vraag het formulier per post aan.

Als je een periodieke schenking aangaat, stoppen we automatisch je huidige structurele donatie. Zo voorkomen we dat je dubbel betaalt.

Heb je vragen?

Lees de toelichting of neem contact op met ons Team Service via (033) 43 41 212 of service@longfonds.nl. Zij helpen je graag verder.