Doneer nu Gratis magazine

Periodiek schenken

Monique en Inge Terhaar hebben allebei donorlongen gekregen en leven in ‘cadeautijd’: Monique (54) kreeg haar donorlongen onlangs, Inge (53) onderging haar operatie vijf jaar geleden. De zussen hadden ernstige longfibrose. Ook hun kinderen lopen een groot risico om longfibrose te krijgen, omdat het gaat om een erfelijke variant van de ziekte. Monique en Inge hopen dat hun kinderen een longtransplantatie bespaard blijft en dromen ervan dat wetenschappers snel een oplossing vinden om kapot longweefsel te repareren.

Samen met Monique en Inge zijn er zo'n 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die zij niet alleen kunnen winnen. Wilt u méér verschil maken voor deze longpatiënten, nu en in de toekomst? Kies dan voor een periodieke schenking.

Uw steun is van belang

Wetenschappelijk onderzoek is een kwestie van een lange adem. Dankzij uw periodieke schenking kunnen we baanbrekend onderzoek naar longziekten financieren. Zoals het voorkomen van astma, betere behandeling van ernstige longziekten en het repareren van kapotte longen zoals bij longfibrose. Met een periodieke schenking draagt u bij aan een wereld zonder longziekten.

Belastingvoordeel

Met een periodieke schenking is uw gift fiscaal aftrekbaar, waardoor u netto minder betaalt. Deze regeling geldt wanneer u het Longfonds tenminste vijf jaar lang met een jaarlijks, maandelijks of kwartaalbedrag steunt. U bepaalt zelf de hoogte van uw donatie en legt het schriftelijk vast. Hoe hoger uw schenking, hoe hoger het bedrag dat u mag aftrekken.

Wat kunt u terug krijgen?

Het bedrag dat u terug krijgt van de Belastingdienst hangt af van de hoogte van uw gift en uw inkomen. Bereken met de rekenhulp hoeveel u jaarlijks kunt schenken zonder dat het u (netto) meer kost.

Eenvoudig geregeld

U kunt de overeenkomst voor een periodieke schenking hier online invullen en ondertekenen. Wilt u liever een overeenkomst per post ontvangen, dan kunt u deze hier aanvragen.
Als u een periodieke schenking aangaat, stoppen we automatisch uw huidige structurele donatie. Zo voorkomen we dat u dubbel betaalt.

Heeft u vragen?

Lees de toelichting of neem contact op met Team Service van het Longfonds, zij helpen u graag verder. Het telefoonnummer is  (033) 43 41 212 of stuur uw e-mail aan service@longfonds.nl.

Gratis magazine ADEMLOOS

Wilt u het hele verhaal van Monique en Inge lezen? Bestel dan het magazine ADEMLOOS. Hierin leest u ook bijzondere verhalen van andere longpatiënten.

BESTEL GRATIS
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212