Samen in actie tegen astma bij kinderen

De collecteweek zit 2021 erop!

In de week van 17 t/m 22 mei haalden tienduizenden collectanten zo veel mogelijk geld op om kansrijk wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van astma bij kinderen mogelijk te maken. Dat deden ze door met de collectebus langs de deuren te gaan en/of met hun mobiel te collecteren.

Aan alle collectanten én gevers willen we zeggen: ontzettend bedankt voor jullie waardevolle bijdrage!

Sem collecteren mobiel

Ook dit jaar vroegen de coronamaatregelen ontzettend veel flexibiliteit én creativiteit van al onze collectanten en organisatoren. Uit de vele foto’s die wij mochten ontvangen blijkt dat jullie er alles aan hebben gedaan om veilig te collecteren voor Longfonds. Fantastisch!

Volgend jaar ook meehelpen?

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die graag mee zouden willen helpen de collecte een groot succes te maken. Ben je nog geen collectant van Longfonds? Meld je dan aan voor de collecte van 16 t/m 21 mei 2022 via de onderstaande roze knop. Ben je wel al collectant, dan hoor je nog van ons! 

Aanmelden voor 2022

Waar gaat de collecte-opbrengst naartoe?

De Longfonds collecteweek van 2021 stond in het teken van de bescherming en gezondheid van jonge longen. Wist je dat astma de grootste chronische kinderziekte van Nederland is? Elke dag opnieuw belanden zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis door de gevolgen van astma. Dat mogen we niet accepteren!

Longfonds is vastbesloten om jonge longen beter te beschermen en astma te voorkomen. Maar dat betekent dat er dringend meer geld nodig is voor baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek. Samen hebben we er alles aan gedaan om zo veel mogelijk geld hiervoor op te halen. 

Hermelijn Smits

Onderzoek van dr. Hermelijn Smits

Vrij ademen, voor iedereen, en in het bijzonder voor kinderen. Dat is wat wij willen. Daarom zetten we alles op alles om binnen zeven jaar een medische doorbraak mogelijk te maken en astma bij kinderen te voorkomen. Dr. Hermelijn Smits en haar team zijn hard op weg dit uit te laten komen.

Lees welk onderzoek jij mogelijk maakt

Vragen over de collecte?

Laat kinderen vrij ademen

De collecte was onderdeel van onze campagne in het voorjaar van 2021. Hiermee laten we zien wat de invloed van een longziekte als astma is op een kind en omgeving. We vragen aandacht voor kansrijk onderzoek. En geven adviezen over wat je zelf kunt doen om longziekten te helpen voorkomen.

Meer over de campagne
Sem kijkt uit het raam