Doe je mee in 2023?

De collecteweek van 2022 is voorbij, maar je kunt je alweer aanmelden voor 2023! Dan collecteren we van 8 t/m 13 mei. We zijn ook weer hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen: met de organisatie of als collectant.

Ja, ik collecteer mee!
Moeder en zoon collecteren
 • Man doneert in collectebus

  Opbrengst collecteweek 2022

  In 2022 collecteerden we van 16 t/m 22 mei. Tienduizenden collectanten gingen op pad voor een wereld zonder astma. Op dit moment wordt nog druk geteld en we verwachten eind september de definitieve opbrengst bekend te maken.

  Bekijk de laatste tussenstand
 • Prikkel de Egel met collectebus

  Collecteren met kinderen

  In de Longfonds-webshop bestel je nu gratis leuke collecteproducten voor de kinderen die (samen met jou) de collecte meelopen: een kleurplaat en een collectediploma met Prikkel de Egel. Ook is er een poster beschikbaar om collectekanjers te werven. De poster kun je hangen op school of andere plekken waar ouders met kinderen komen.

  Lees meer

Ieder kind verdient 't om vrij te ademen

Deze verstikkende cijfers laten zien waarom het zo belangrijk is dat we de strijd tegen astma aangaan.

 • 600.000

  mensen in Nederland leven met astma

 • 80.000

  kinderen in Nederland hebben jaarlijks zorg nodig voor hun astma

 • 50

  Nog iedere dag krijgen 50 kinderen de diagnose 'astma' te horen

 • 2.800

  ernstig benauwde kinderen worden jaarlijks opgenomen in het ziekenhuis

Marcel van de Linden en kinderen collecteren voor Longfonds

Marcel en zijn kinderen collecteren ook mee

Marcel en zijn zoon Lars lopen al zes jaar samen de collecte, en vaak gaat zusje Carmen ook mee. Hij vertelt: 'Ik merk dat het ontwapenend werkt om met twee kinderen langs de deuren te gaan. Ze bellen om de beurt aan en doen hun verhaal, waarbij Lars soms vertelt dat hij zelf astma heeft. En we vinden het nog leuk om te doen ook.'

Lees het verhaal van Marcel
Sem met step

Jij helpt kinderen zoals Sem

Tijdens de collecte halen we samen zo veel mogelijk geld op voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek. Zoals het onderzoek dat astma bij kinderen in de toekomst moet voorkomen. Dat is enorm belangrijk. Iedere dag belanden 7 kinderen met astma stikbenauwd in het ziekenhuis. Zo ook Sem. Hij is pas 7 jaar oud, maar heeft al meer dan 30 keer in het ziekenhuis gelegen.

Lees het verhaal van Sem