Collecte

Als collectant haal je direct geld op voor baanbrekend longonderzoek, zodat iedereen in de toekomst vrij kan ademen. Dit jaar collecteren we van 12 t/m 17 mei 2025. Help jij ook mee? Langs de deuren of als online collectant? Elk uurtje telt!

Meld je aan
Foto van Emran die collecteert

Help je mee collecteren in 2025? Aan de deur of vanuit huis!

Elk jaar gaan tijdens onze landelijke collecteweek duizenden vrijwilligers voor ons op pad om langs de deuren te collecteren. Dit kan via de QR-code met de mobiele telefoon doneren, of met contant geld betalen. Online collecteren kan makkelijk en snel via een SMS-je, Facebook of WhatsApp bericht.

 • Collecte, Jonne met collectant

  Help mee in 2025

  Loop jij in 2025 mee tijdens de huis-aan-huis collecte met de oude vertrouwde rammelbus of via een QR-drager. Of organiseer jij de collecte in jouw wijk?

  Ik help mee
 • Prikkel de Egel met collectebus

  Collecteren met kinderen

  Loop jij de huis-aan-huis collecte met je zoon en/of dochter? In onze webshop bestel je nu gratis leuke collecteproducten voor kinderen die de collecte meelopen.

  Lees meer
Spreekwolk

Contact over de collecteweek

Heb je vragen over de collecte? Wij beantwoorden deze uiteraard graag. Wij zijn te bereiken via collecte@longfonds.nl of bel met ons tussen 10.00 uur en 17.00 uur via: 

(033) 434 1287

Tips om succesvol te collecteren

Tip 1. Collecteer op gunstige tijden
De beste tijd om te collecteren is tussen 17:00 en 20:30 uur. Woensdagmiddag of zaterdagochtend zijn ook gunstige momenten.

Tip 2. Neem je collectebus overal mee naartoe
Neem je collectebus mee naar je werk of sportvereniging. En maak met jouw collectebus ook een ‘rondje’ langs vrienden en familieleden. Met de iDEAL QR-code op de bus kan iedereen ook via zijn mobiele telefoon doneren.

Tip 3. Extra straat lopen? Vraag je organisator!
Vraag je organisator of er nog straten in jouw woonplaats zijn waar nog niet wordt gelopen. Ontzettend fijn, want met iedere euro komt een wereld zonder astma steeds dichterbij.

Tip 4. Collecteer met iemand samen
Samen collecteren is gezellig! Doe het samen met je vriend(in) of met je kinderen. Speciaal voor de kleintjes kan je een collectediploma downloaden.

Tip 5. Hang de collectetips op als raamposter
De voorzijde van de collectetips (deze ontvang je van je organisator of samen met de QR-collectebus) is te gebruiken als raamposter. Hang deze folder met de voorzijde voor je raam zodat iedereen ziet dat jij collecteert voor Longfonds.

Collecte organiseren?

Voor een succesvolle collecteweek zijn collectanten heel belangrijk. Zij halen donaties op bij deuren. Coördinatoren organiseren en begeleiden dit proces, van routeplanning tot geld storten. Help jij mee?

Meld je nu aan
Collecte, Jonne met Puck