Doe je mee?

De collecteweek van 2023 is voorbij, maar je kunt je alweer aanmelden voor 2024! Dan collecteren we van 13 t/m 18 mei 2024. We zijn ook weer hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen: met de organisatie of als collectant.

Ja, ik help graag mee!
Moeder en zoon collecteren
 • Digitaal collecteren Longfonds

  Online collecteren met je smartphone

  Nog meer geld ophalen tijdens onze collecteweek maar zonder langs deuren te gaan? Collecteer online met je smartphone voor Longfonds. Benieuwd hoe het werkt? We hebben een video gemaakt waarin we het kort en duidelijk uitleggen.

  Kijk de video
 • Prikkel de Egel met collectebus

  Collecteren met kinderen

  In de Longfonds-webshop bestel je nu gratis leuke collecteproducten voor de kinderen die (samen met jou) de collecte meelopen: een kleurplaat en een collectediploma met Prikkel de Egel. Ook is er een poster beschikbaar om collectekanjers te werven. De poster kun je hangen op school of andere plekken waar ouders met kinderen komen.

  Lees meer

Ieder kind verdient 't om vrij te ademen

Deze verstikkende cijfers laten zien waarom het zo belangrijk is dat we de strijd tegen astma aangaan.

 • 600.000

  mensen in Nederland leven met astma

 • 80.000

  kinderen in Nederland hebben jaarlijks zorg nodig voor hun astma

 • 50

  Nog iedere dag krijgen 50 kinderen de diagnose 'astma' te horen

 • 2.800

  ernstig benauwde kinderen worden jaarlijks opgenomen in het ziekenhuis

Marcel van de Linden en kinderen collecteren voor Longfonds

Marcel en zijn kinderen collecteren ook mee

Marcel en zijn zoon Lars lopen al zes jaar samen de collecte, en vaak gaat zusje Carmen ook mee. Hij vertelt: 'Ik merk dat het ontwapenend werkt om met twee kinderen langs de deuren te gaan. Ze bellen om de beurt aan en doen hun verhaal, waarbij Lars soms vertelt dat hij zelf astma heeft. En we vinden het nog leuk om te doen ook.'

Lees het verhaal van Marcel
Noelle met moeder en broertje

Jij helpt kinderen zoals Noëlle

Noëlle (7) heeft ernstig astma. Ze wordt letterlijk ziek van de lucht die ze inademt. Met haar moeder en twee broers woont ze in de Rotterdamse wijk Rozenburg, omgeven door snelwegen en industrie. ‘Sinds we hier wonen, ligt Noëlle iedere maand in het ziekenhuis’, vertelt haar moeder Naisheline.

Lees het verhaal van Noëlle