Jeffrey (45) heeft zeer ernstig COPD

Jeffrey (45) heeft COPD. Hierdoor heeft hij een longcapaciteit van 18%. Zijn conditie is zo snel achteruitgegaan, dat hij moest stoppen met werken. En dus ligt alle druk bij Esther die werkt in de zorg.

Lees hun verhaal in WendyOnline
Jeffrey en Esther

Op 38-jarige leeftijd werd de longziekte bij Jeffrey geconstateerd. 'Ik hoestte veel en ging daarvoor naar de huisarts. Eerst kreeg ik een antibioticakuur voorgeschreven in de hoop dat het over zou gaan. Maar dat gebeurde niet.' Zijn vrouw Esther vond dat de huisarts Jeffrey door moest verwijzen voor verder onderzoek. Allebei de moeders van het stel zijn namelijk al bekend met COPD. 'Dat de ziekte onze moeders teisterde, was voor mij ook een reden om aan te dringen op extra onderzoek voor Jeffrey.' Nadat ze in het ziekenhuis foto’s hadden gemaakt van Jeffrey zijn longen, was het al snel duidelijk: hij kreeg de diagnose COPD.

Naast COPD heeft Jeffrey ook corona gehad. Hierover vertelt hij: ‘Dat is wel heel moeilijk geweest. Ik dacht op dat moment dat ik dood zou gaan’. Jeffrey en Esther hebben een fantastisch gezin met 3 kinderen. Ook op hun leven heeft de ziekte van Jeffrey veel invloed. In de video hieronder vertellen Jeffrey en Esther hier meer over.

Samen zorgen we ervoor dat de mini-long er komt

De mini-long is een medische doorbraak die we alle mensen met beschadigde longen enorm gunnen. Maar er is veel geld nodig om dit mogelijk te maken. Daarom zijn we ontzettend blij dat we de afgelopen weken hét goede doel waren van de landelijke najaarsactie van de VriendenLoterij. Hierin is aandacht gevraagd voor mensen met een longziekte en de ontwikkeling van de mini-long in het bijzonder.

Meer over de VriendenLoterij najaarsactie