Dansen voor de mini-long tijdens de VriendenLoterij Dansmarathon

Danskoppels van de VriendenLoterij Dansmarathon

Zo'n 600.000 Nederlanders hebben onherstelbaar beschadigde longen. Ze hebben het benauwd, vaak stikbenauwd. De Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt zelfs dat longschade (door COPD) in 2030 wereldwijd doodsoorzaak nummer drie is. Daarom werkt Longfonds met wetenschappers en artsen aan een belangrijke medische doorbraak: een mini-long. De mini-long maakt het mogelijk in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken.

VriendenLoterij helpt Longfonds

We zetten alles op alles om genoeg geld bijeen te brengen om de mini-long mogelijk te maken. Dat doen we de komende weken samen met de VriendenLoterij. Longfonds is hét goede doel van hun grote landelijke actie: de VriendenLoterij Dansmarathon. Iedereen die in de periode van 12 september tot en met 16 oktober deelnemer wordt van de VriendenLoterij steunt Longfonds. Zolang er wordt meegespeeld gaat minimaal 40 procent van elk verkocht lot naar Longfonds. Zo komt de ontwikkeling van de mini-long steeds een stukje dichterbij.

 VriendenLoterij Dansmarathon 18+ speel bewust

Samen voor een toekomst waarin beschadigde longen weer gezond worden!

Ook jouw hulp is hard nodig. Klik op onderstaande button voor meer informatie over meespelen in de VriendenLoterij voor Longfonds.

Meer informatie

Video: prof. dr. Hans Clevers over de mini-long

Prof. dr. Hans Clevers vertelde over het onderzoek naar de mini-long in het tv-programma Koffietijd. Kijk het fragment terug:

Wendy van Dijk en Jan Versteegh presenteren De Dansmarathon

Dansen voor Longfonds

De VriendenLoterij Dansmarathon is een uniek dansspektakel dat van 14 t/m 16 oktober live te zien is op SBS6. Honderd koppels dansen op de muziek van bekende dj’s en artiesten. Het koppel dat na 50 uur het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint de hoofdprijs. Al dansend wordt aandacht gevraagd voor de bijna 600.000 Nederlanders met beschadigde longen, de grote invloed die dat op hun leven heeft en voor het belang van de ontwikkeling van de mini-long.

In aanloop naar De Dansmarathon worden speciale Dansmarathon-journaals uitgezonden. Vanaf 12 september zendt SBS6 elke zondag en donderdag Dansmarathon-journaals uit, tussen Hart van Nederland en Shownieuws. Vanaf 3 oktober volgt er een dagelijks Dansmarathon-journaal.

 • 1,2 miljoen

  mensen in Nederland hebben een chronische longziekte.

 • 600.000

  mensen hebben COPD of een zeldzame longziekte waardoor hun longen onherstelbaar beschadigd zijn.

 • 7000

  mensen overlijden jaarlijks aan COPD.

 • Nr. 3

  Als er geen oplossing komt, dan zal longschade (door COPD) volgens de voorspelling van de WHO in 2030 wereldwijd doodsoorzaak nummer drie zijn.

Blijf op de hoogte

✔ Ontwikkelingen in het onderzoek naar de mini-long
✔ Verhalen en ervaringen van mensen met een longziekte
✔ Tips om je longen gezond te houden

Stuur mij nieuws en tips
Mini-long onder de microscoop