Doneer nuBestel gratis

Huisdieren

Veel mensen met astma reageren allergisch op huisdieren. Dat komt door de huidschilfers van de dieren. U kunt dan beter zelf geen huisdieren nemen. Probeer contact met honden, katten en andere huisdieren te vermijden.

Iemand die allergisch is voor huisdieren, kan niet tegen de huidschilfers. Het gaat niet om de haren. Soms krijgt u binnen een paar minuten last van benauwdheid, jeukende ogen, of moet u niezen of hoesten. U kunt ook huiduitslag krijgen. Anderen krijgen pas uren nadat ze bij een dier zijn geweest last van hun allergie.

Schoonmaken van uw huis

Heeft er een dier in uw huis gewoond? Dan is het nodig om uw huis helemaal schoon te maken zodra het dier weg is. U kunt namelijk zelfs nadat de dieren al weg zijn nog last krijgen van uw allergie. Dat komt doordat de huidschilfers van huisdieren ook op muren, boeken en plafonds zitten. U kunt dan het beste het hele huis met een natte doek afnemen. Lees meer tips in de astmapocket.

Medicijnen

Gaat u op bezoek bij mensen met een huisdier? Dan is het niet altijd mogelijk een allergische reactie te voorkomen. U kunt bij de drogist of via de huisarts medicijnen krijgen die de allergie remmen. Zo kunt u een allergische reactie voor zijn. Lees altijd goed de bijsluiter, want sommige middelen moeten ruim van tevoren worden ingenomen. Heeft u medicijnen voorgeschreven gekregen van de arts? Houd u zich dan aan dat voorschrift.

Alle soorten huisdieren

Het zijn trouwens niet alleen honden en katten die astma-aanvallen veroorzaken. U kunt ook op konijnen, vogels of andere huisdieren reageren. Het is belangrijk dat u zelf geen huisdier heeft als u allergisch bent. Soms kan dat betekenen dat u afscheid moet nemen van uw huisdieren. Dat is een heel moeilijke beslissing. U bent natuurlijk erg aan gehecht aan uw kat of hond. Het helpt als u een goed huis voor uw dier kunt vinden.

Korting bij Allergiezorg

Als lid van het Longfonds ontvangt u een flinke korting op producten in de webwinkel van Allergiezorg. Zo krijgt u bijvoorbeeld 50% korting op de aanschaf van allergeendichte hoezen, kussens en dekbedden.

Bekijk alle ledenvoordeel acties
Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl