Lichtpuntjes 2020 en speerpunten 2021

We kijken terug op een ingrijpend jaar. Het coronavirus confronteerde ons met de kwetsbaarheid van onze gezondheid. En laat zien dat onze longen van levensbelang zijn. Dankzij de inzet en betrokkenheid van onze vrijwilligers en medewerkers konden we toch klaar staan voor mensen met een longziekte. Ook in 2021 blijft Longfonds zich inzetten voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen.

Geef adem

Hier vind je een korte terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op onze speerpunten voor 2021.

Lichtpuntjes

  • Ondertekening ‘Schone Lucht Akkoord’ door 46 gemeenten, provincies en het Rijk, om de lucht in Nederland schoner en gezonder te maken.
  • Lancering coronalongplein.nl (sinds april 2021 coronaplein.nu), waar de nieuwe patiëntengroep terecht kan voor betrouwbare informatie.
  • Roken op schoolpleinen is vanaf augustus 2020 verboden. Sinds 1 oktober 2020 zijn ook alle stations en perrons volledig rookvrij.
  • Door Longfonds aangejaagd onderzoek blijkt ook relevant in de strijd tegen corona (o.a. mini-longlong-op-een-chip en SpiroNose).

Speerpunten voor 2021

  • Een wereld waar iedereen vrij kan ademen. We helpen ouders om de juiste keuzes te maken bij de bescherming van kinderen tegen ongezonde binnen- en buitenlucht.
  • We werken aan toekomstgerichte zorg voor mensen met een longziekte, meer controle op klachten als gevolg van astma en vroege diagnose bij COPD.
  • We blijven werken aan wetenschappelijke doorbraken voor mensen met een longziekte, waardoor longaanvallen worden voorkomen.

Als Longfonds blijven we ons inzetten voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen. Hieronder zie je in één adem hoe we hier naartoe werken. Welke keuzes hebben we gemaakt en waar zetten we ons voor in.

 

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Lees dan ons beleidsplan voor de komende twee jaar.

We willen dat iedereen vrij kan ademen.

Daarom strijden we voor een wereld zonder longziekten. Met jouw gift draag je daaraan bij en help je belangrijk longonderzoek mogelijk te maken.

Doneer nu
Jongen bij kinderlongarts