Landelijke Winterfit Peiling

Vandaag start Ted van Essen, voormalig huisarts en voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting een landelijke peiling met 20 korte vragen op de website www.winterfit.nl. Nu de ‘r’ weer in de maand komt, vraagt dokter Ted Nederlanders om mee te doen om daarmee inzicht te krijgen in hoe we ‘winterfit’ proberen te blijven.
Doe jij mee?

Ted van Essen

Je kent ze vast nog wel: de maatregelen om een griep- of coronabesmetting te voorkomen. Hoe gaan we daar nu mee om? Gaan we bij verkoudheidsklachten wel of niet op visite bij mensen met een kwetsbare gezondheid? Gaan we onszelf vooraf testen? En wanneer je zelf een kwetsbare gezondheid heeft, wat doe je dan? Deze vragen kunt u beantwoorden in de peiling.

Ted van Essen: ‘Nu het griepseizoen er weer aan komt, staan ziekteverwekkers onvermijdelijk voor de deur. Mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals mensen met een longziekte, kunnen ernstig ziek worden van een luchtweginfectie als influenza, corona of het RS-virus, en mogelijk in het ziekenhuis belanden. Het is belangrijk te weten hoe we er nu voor staan, zodat we ons goed voor kunnen bereiden op het aankomende virusseizoen.’

De Nederlandse Influenza Stichting gaat de komende maanden aan de slag met de resultaten. Om bij te dragen aan het zo goed mogelijk voorkomen van ernstige luchtweginfecties, veroorzaakt door een virus zoals corona, influenza of RS. Zo is er op 10 oktober een Nationale Griepprikdag. Samen met medische experts op het gebied van griep en mensen met kwetsbare gezondheid, wordt de zorg en Nederland geïnformeerd over de laatste stand van zaken en hoe je ‘winterfit’ kunt zijn.

Longfonds ondersteunt dit programma.

Hoe bereid jij je voor op het griepseizoen?

Deel je mening en doe mee aan de Winterfit peiling op www.winterfit.nl.

Invullen duurt maximaal 10 minuten. Het is mogelijk om tot 15 september mee te doen. De resultaten worden vanaf 10 oktober, de Nationale Griepprikdag, bekend gemaakt.