Doneer nu Gratis magazine

Zelf regie nemen

Als u een longziekte heeft, wilt u daar zo goed mogelijk mee omgaan. Buiten de behandeling van uw arts, is er veel dat u zelf kunt doen. Als u meer over uw ziekte weet, kunt u beter eigen keuzes maken en met uw longziekte omgaan op een manier die bij u past.

Informatie over uw longziekte

Het Longfonds heeft diverse materialen ontwikkeld die u kunnen helpen. Van boekjes die u vertellen wat uw longziekte en behandeling inhouden tot video’s die u helpen om meer energie over te houden aan het einde van de dag. Maar ook weten wat u van uw arts mag verwachten is belangrijk om zelf de regie te kunnen nemen. Via onze webwinkel kunt al het materiaal gratis bestellen. Op onze site vindt u tevens alle basisinformatie over longziekten. Denk ook eens aan apps om uw leven makkelijker te maken, zoals Astmaatje of de vragenlijst die u kan helpen in het gesprek met uw arts.

Het juiste medicijn

Als u een longziekte heeft, gebruikt u vaak uw leven lang medicijnen. De juiste medicijnen kiezen, doet u samen met uw arts. Het Longfonds helpt u bij het goed gebruiken van uw medicijnen. Denk aan hulp over hoe u moet inhaleren. Daarnaast zetten we ons in om te voorkomen dat niet de zorgverzekeraar, maar uw arts bepaalt welk medicijn u krijgt. En we maken ons hard om ervoor te zorgen dat de behandelingen die voor u als longpatiënt noodzakelijk zijn, vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Ervaringen uitwisselen

Ervaringen uitwisselen met andere mensen met een longziekte kan niet alleen prettig zijn, maar levert ook vaak handige tips op. U kunt een Longpunt in uw buurt bezoeken. Op Longpunten treft u lotgenoten en krijgt u presentaties van artsen en verpleegkundigen. Ook online kunt u ervaringen delen via het Longforum.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl