Elke kilo textiel is geld waard!

Wist je dat je met oude kleding, schoenen, lakens en gordijnen iets kunt betekenen voor mensen met een longziekte én geld kunt ophalen voor je organisatie? Als je textiel inzamelt, help je dus niet alleen je eigen organisatie maar draag je ook bij aan wetenschappelijk longonderzoek. Zo strijden we samen voor gezonde lucht en gezonde longen!

kleding

Hoe werkt het?

Voor het inzamelen van textiel werken we samen met Curitas. Zij zorgen voor het plaatsen en legen van kledingcontainers en het verwerken van het ingezamelde textiel. Je vraagt je medewerkers, leden, relaties, of bezoekers om hun oude textiel in de container te deponeren. Per kilo ingezamelde textiel doneert Curitas een bedrag aan het Longfonds en een bedrag aan jouw organisatie.

Via je eigen kanalen zoals de website, nieuwsbrieven, social media of een ouderwets prikbord kun je een oproep doen voor het inzamelen. Goede momenten zijn als de lente aanbreekt of de herfst haar intrede doet. Ook kun je bijvoorbeeld een kledingruilbeurs organiseren en het overgebleven textiel in de container verzamelen.

Waar komt het textiel terecht?

Nadat het textiel is opgehaald wordt het gesorteerd en zoveel mogelijk hergebruikt. Al het draagbare textiel gaat naar mensen die het hard kunnen gebruiken. Alles wat kapot of versleten is wordt verwerkt in bijvoorbeeld poetslappen en isolatiemateriaal.

Wat doet Longfonds met het geld?

Met de opbrengst van deze actie kan Longfonds investeren in belangrijk longonderzoek. Zodat we kunnen werken aan een oplossing voor astma, hopelijk in de toekomst kapotte longen kunnen repareren en op zoek kunnen gaan naar betere behandelingen van ernstige longziekten.

Meedoen?

Heb je vragen of wil je direct een kledingcontainer bestellen? Neem gerust contact op via bedrijven@longfonds.nl of bel (033) 43 41 212.

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu 2x ons magazine met:
✔ ervaringen van anderen
✔ tips over omgaan met je ziekte
✔ ontwikkelingen in onderzoek

De verzending stopt automatisch.

Ja, ik wil LONGWIJZER ontvangen
Twee magazines LONGWIJZER