Help mee Gratis magazine

Elke kilo textiel is geld waard!

Wist je dat je met oude kleding, schoenen, lakens en gordijnen iets kunt betekenen voor mensen met een longziekte én geld kunt ophalen voor je organisatie? Als je textiel inzamelt, help je dus niet alleen je eigen organisatie maar draag je ook bij aan wetenschappelijk longonderzoek. Zo strijden we samen voor gezonde lucht en gezonde longen! 

Hoe werkt het?

Voor het inzamelen van textiel werken we samen met Curitas. Zij zorgen voor het plaatsen en legen van kledingcontainers en het verwerken van het ingezamelde textiel. Je vraagt je medewerkers, leden, relaties, of bezoekers om hun oude textiel in de container te deponeren. Per kilo ingezamelde textiel doneert Curitas een bedrag aan het Longfonds en een bedrag aan jouw organisatie.

Via je eigen kanalen zoals de website, nieuwsbrieven, social media of een ouderwets prikbord kun je een oproep doen voor het inzamelen. Goede momenten zijn als de lente aanbreekt of de herfst haar intrede doet. Ook kun je bijvoorbeeld een kledingruilbeurs organiseren en het overgebleven textiel in de container verzamelen.

Waar komt het textiel terecht?

Nadat het textiel is opgehaald wordt het gesorteerd en zoveel mogelijk hergebruikt. Al het draagbare textiel gaat naar mensen die het hard kunnen gebruiken. Alles wat kapot of versleten is wordt verwerkt in bijvoorbeeld poetslappen en isolatiemateriaal.

Wat doet het Longfonds met het geld?

Met de opbrengst van deze actie kan het Longfonds investeren in onderzoek. Zo werken we aan een vaccin tegen astma, willen we kapotte longen repareren en zoeken we naar betere behandelingen van ernstige longziekten.

Meedoen?

Heb je vragen of wil je direct een  kledingcontainer bestellen? Neem gerust contact op via bedrijven@longfonds.nl of bel (033) 43 41 212. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212