Help mee Bestel gratis

Textiel inzamelen voor het Longfonds

Bestel een kledingcontainer: elke kilo is geld waard!

Wilt u geld inzamelen voor het Longfonds? Dit kan door textiel in te zamelen. Voor iedere ingezamelde kilo textiel ontvangt het Longfonds een vergoeding van €0,15.  Daarmee kunnen we investeren in onderzoek, bijvoorbeeld naar het repareren van kapotte longen.

Hoe werkt het?

Voor het inzamelen van textiel werkt het Longfonds samen met Curitas. Zij zorgen voor het plaatsen en legen van kledingcontainers en het verwerken van het ingezamelde textiel. 

Weet u een locatie waar een kledingcontainer neergezet kan worden? Denk aan het bedrijf waar u werkt, de sport- of muziekvereniging, het buurtcentrum of de school van uw (klein)kinderen. Vraag hen of er een kledingcontainer neergezet mag worden en of wij hierover contact met hen op mogen nemen. Wij ontvangen dan graag de gegevens van de contacpersoon per mail en zorgen dat de container geplaatst wordt.

Textiel inleveren

Als de container geplaatst is kunnen familie, vrienden, collega's en leden van de vereniging oude, schone textiel, schoenen en accessoires zoals riemen en tassen inzamelen en (in een gesloten plastic zak) in de container doen. Om dit makkelijker te maken, ontvangt de locatie waar de container staat promotiemateriaal zodat zichtbaar is dat er gebruikt textiel ingeleverd kan worden. Als de container vol is, dan is één telefoontje naar Curitas voldoende en wordt het textiel opgehaald.

Samenwerking KNKV

KNKV is maatschappelijk partner van het Longfonds.  Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. KNKV strijdt mee met het Longfonds. Iedere korfbalvereniging kan gratis een kledingcontainer laten plaatsen. Voor elke kilo ingezamelde textiel ontvangt de vereniging 0,075 cent en ontvangt het Longfonds 0,075 cent.

Waar komt het textiel terecht?

Nadat het textiel is opgehaald wordt het gesorteerd en zoveel mogelijk hergebruikt. Al het draagbare textiel gaat naar mensen die het hard kunnen gebruiken. Alles wat kapot of versleten is wordt verwerkt in bijvoorbeeld poetslappen en isolatiemateriaal.

Wat doet het Longfonds met het geld?

Met de opbrengst van deze actie kan het Longfonds investeren in onderzoek. Zo werken we aan een vaccin tegen astma, willen we kapotte longen repareren en zoeken we naar betere behandelingen van ernstige longziekten.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212