Stemhulp verkiezingen 2023

Stemhulp logo web

12 thema's relevant voor (long)gezondheid

Voor de verkiezingen van november 2023 heeft Longfonds een Stemhulp ontwikkeld. De online Stemhulp was een handig hulpmiddel voor iedereen die gezonde lucht wil kunnen inademen en longgezondheid belangrijk vindt.

Stemhulp verkiezingen 2023_legenda scores

Longgezondheid

Longfonds heeft in deze Stemhulp inzichtelijk gemaakt hoe politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s inzetten op 12 thema’s die bijdragen aan gezonde lucht en gezonde longen. Op de Stemhulp site kon je per thema zien óf en hoe partijen met de thema's aan de slag willen in de komende jaren. En wat het oordeel van Longfonds daarover was: dragen de partijen met hun plannen bij aan longgezondheid of juist niet?

Kortom, met de Longfonds Stemhulp konden kiezers bekijken welke politieke partijen (long)gezondheid serieus nemen.

Screenshot Stemhulp 2023_partijoverzicht
Stemhulp verkiezingen 2023_media-aandacht

Bezoekers en media-aandacht

Bijna 50.000 mensen bezochten de Stemhulp website​. Ze bekeken vooral de pagina met het bovenstaande partij-overzicht per thema. Zo'n 2.000 bezoekers klikten door naar de Gezonde Lucht Check​.

Onze Stemhulp werd genoemd in de verkiezingsblogs van de NOS en het AD. Diverse kranten besteedden aandacht aan de Stemhulp. 

De verkiezingen van 22 november 2023 zijn achter de rug. We hopen dat jij ook hebt gestemd voor gezonde lucht en gezonde longen!

Geef voor gezonde lucht

Luchtvervuiling heeft veel invloed op de ontwikkeling van longen en veroorzaakt longziekten. Meer onderzoek is hard nodig. Steun je ons met een donatie?

Ja, ik doneer
Hand kind lucht