Doneer nu Gratis magazine
Rookvrije generatie - Duur: 01:18 We willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien

Rookvrije Generatie

Longfonds is één van de initiatiefnemers van de Rookvrije Generatie, samen met KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting. We willen kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. 

Ons doel

Rookvrij opgroeien willen wij vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding van glimmende pakjes en toegevoegde smaakjes aan sigaretten en met goede voorbeelden om zich heen.

Opgroeiende kinderen beschermen

In elke fase van het opgroeien willen we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat ze opgroeien als een generatie die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Is het nodig?

Helaas wel. Hard nodig zelfs. Iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid. Om maar eens wat te noemen. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar.

normaal

Ondanks deze harde feiten wordt het nog steeds te normaal gevonden dat kinderen beginnen met roken. En is het voor ouders moeilijk om hun kinderen tegen deze dodelijke verslaving te beschermen.

In mijn eentje krijg ik Nederland niet rookvrij, samen lukt dat wel.
Esther van Apeldoorn, vrijwilliger Longfonds Ervarings Deskundigen
Het verhaal van Esther
Help ook mee! 

Vanuit de Rookvrije Generatie doen we er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Wil je ook dat kinderen rookvrij kunnen spelen of sporten? Laat dan met één klik op rookvrij.nl weten welke sportvereniging of speelplek jij bij jou in de buurt rookvrij wilt zien.

Teken ook voor rookvrij kinderspel. Want het is toch vanzelfsprekend dat kinderen rookvrij kunnen spelen of sporten? Door te tekenen zet je de eerste stap naar een rookvrije sportvereniging of speelplek. Wil je meer doen? Ga dan naar de website van de Rookvrije Generatie.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212