Webinar Grip op je astma!

Hoe houd je je astmaklachten onder controle? Wat kun je doen bij vermoeidheid? Zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen gaan hierover in gesprek op dinsdag 7 mei tijdens het webinar Grip op je astma!.

Webinar Grip op je astma! v2

Op 7 mei is het Wereld Astma Dag, dé dag om aandacht te vragen voor de longziekte astma. Daarom organiseren de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), de astmaVereniging Nederland en Davos (VND) en Longfonds samen het webinar Grip op je astma!.

Opnieuw evenwicht vinden

Als je astma hebt, dan kunnen er periodes zijn dat je meer en vaker last hebt van je astma. Bijvoorbeeld door een onschuldige verkoudheid of een virus. Soms moet je dan weer een nieuw evenwicht zien te vinden. Dat is niet altijd makkelijk. Want waar ligt jouw grens? Hoe houd je je astmaklachten onder controle? Hoe gebruik je je inhalatiemedicijnen op een juiste manier? Hoe ga je om met je energie en wat kun je doen bij vermoeidheid? En hoe ga je om met al deze adviezen en je dagelijkse realiteit van je bezigheden, werk en gezin?

Zorgprofessionals gaan tijdens dit webinar in op bovenstaande vragen en geven tips. Ze gaan aan tafel in gesprek met ervaringsdeskundigen over hun uitdagingen om zo goed mogelijk te leven met hun astma.

Sprekers

Aan tafel zitten een longarts, een longverpleegkundige, een huisarts en twee ervaringsdeskundigen. Pieter-Paul Hekking, zelf ook longarts, is de gespreksleider. 

  • Marijke Amelink, longarts
  • Walter van Litsenburg, verpleegkundig specialist
  • Irene van der Weerdt, kaderhuisarts astma en COPD
  • Kim Vermeulen van Berlo, ervaringsdeskundige (ernstig astma)
  • Menno Wagenaar, ervaringsdeskundige (astma)

Aanvang

Het webinar vindt plaats op dinsdag 7 mei, van 19.30 tot 20.30 uur. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via www.webinarwereldastmadag.nl. Deelname is gratis.

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 2x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten. Meld je snel aan. De oplage is beperkt.

Bestel nu gratis
LONGWIJZER magazine