Webinar astma & het gesprek met je zorgverlener

Het gesprek aangaan met je zorgverlener kan best lastig zijn. Hoe vertel je eerlijk hoe het met je gaat en wat je wensen en behoeften zijn? Op dinsdag 12 december staat daarom het gesprek met je zorgverlener centraal in het gratis webinar van de astmaVereniging Nederland en Davos (VND).

Astma webinar het gesprek aangaan met je zorgverlener

Misschien voel je je in de omgang met je zorgverlener wel ongehoord. Dat kan gevoelens oproepen van onmacht, frustratie verdriet en onzekerheid. Maar voor een optimale behandeling en het stabiel houden van je astma is een goede samenwerking met je zorgverlener belangrijk.

Sprekers

In het webinar helpen ervaringsdeskundigen Esther van der Roest en Channa van Opstal je om je gevoelens en behoeften bespreekbaar te maken. Ze gaan erover in gesprek met Els Weersink, longarts bij het Amsterdam UMC en dr. Irene van de Weerdt, kaderhuisarts astma& COPD CAHAG. Ger Smit zal het gesprek tijdens dit webinar leiden.

Zij bespreken vragen zoals:

  • Hoe bereid je je voor op een gesprek met je zorgverlener?
  • Hoe maak je duidelijk wat jouw wensen en behoeften zijn zonder hierin door te slaan?
  • Wat mag je van de zorgverlener verwachten?
  • Wat als je relatie niet goed is met je zorgverlener?
  • Is het aanvragen van een second opinion een optie?
  • Eigenaarschap; ben jij de regisseur van je eigen ziekteproces om zo meer grip op je astma te krijgen?

Praktische informatie en aanmelden

Tijdens het webinar kun je (digitaal) vragen stellen via de chatfunctie. Het webinar op dinsdag 12 december 2023 start om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Aanmelden

Heb je je aangemeld? Dan ontvang je een paar dagen van tevoren een link waarmee je het webinar kunt bijwonen.

Meer weten?

Wil je meer lezen over dit webinar van de VND? Of weten wat een webinar precies inhoudt? Ga dan naar de website van VND voor meer informatie: www.nederland-davos.nl.

Mocht je 12 december niet in de gelegenheid zijn het webinar te volgen, dan kun je het alsnog bekijken vanaf eind januari via de website van VND. 

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 2x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten. Meld je snel aan. De oplage is beperkt.

Bestel nu gratis
LONGWIJZER magazine