Vervangend medicijn voor twee soorten verneveloplossing tot eind april 2022

Vanwege een tekort zijn de verneveloplossingen Salbutamol Teva (5 mg/ml) en Ventolin (5 mg/ml) niet leverbaar. Daarom kan het zijn dat je tot eind april 2022 een ander medicijn krijgt.

Medicijnen

Er is een melding gemaakt van het tekort aan Salbutamol Teva en Ventolin (beide 5 mg/ml) bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De inspectie heeft hiernaar gekeken en toestemming gegeven om tot en met 30 april 2022 een ander medicijn voor te schrijven vanwege het tekort. Dit moet altijd gaan om een medicijn met dezelfde werkzame stof, sterkte en toedieningsvorm.

Wat betekent dit voor mensen met een longziekte die dit geneesmiddel gebruiken in hun vernevelapparaat? Als je een vernevelaar gebruikt met één van deze specifiek merken van het geneesmiddel, kan het zijn dat je door dit besluit een ander merk van dit geneesmiddel meekrijgt. Je arts of apotheker is hierbij verantwoordelijk voor duidelijke informatie over dit besluit. Stel vooral vragen: bijvoorbeeld wat dit voor jouw persoonlijke situatie kan betekenen.

Deze wisseling is wettelijk toegestaan tot en met 30 april 2022. Lees hier het volledige besluit van de inspectie.

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose