Update: Longfonds pleit voor tijdige boostervaccinatie mensen met longziekte

Update! Mensen met een verhoogd medisch risico (de zgn. griepprikgroep), waaronder mensen met een longziekte, krijgen volgens de overheid vanaf 23 december per sms een oproep voor de boostervaccinatie bij een GGD in de regio. Dit gebeurt voor zover ze nog niet zijn uitgenodigd op basis van hun leeftijd.

Vaccinatie icoon

Zie ook de informatie op de site van de overheid

Wat vindt en doet Longfonds

Longfonds vindt het belangrijk dat alle mensen met een longziekte, jong en oud, beschermd zijn en blijven tegen ernstig ziek worden door corona en daardoor grip kunnen houden op hun gezondheid. Wij pleiten er voor dat ook mensen met een medische indicatie jonger dan 60 jaar tijdig in aanmerking komen voor een boostervaccinatie, in ieder geval vóór de groep ‘gezonde mensen 18 tot 60 jaar’.  

Wij hebben via de Patiëntenfederatie en Ieder(in) de minister opgeroepen om deze groep niet te vergeten. Mensen met een longziekte zijn kwetsbaar en leven tijdens de coronapandemie extreem voorzichtig, soms zelfs in zelfverkozen isolatie. Laten we hen en alle andere mensen met een kwetsbare gezondheid zo snel als mogelijk extra bescherming geven tegen corona door middel van een boostervaccinatie.

Zie de brief die de Patiëntenfederatie en Ieder(in) stuurden naar de Tweede Kamer. Zij vertegenwoordigen ons in centrale thema’s zoals het coronabeleid in relatie tot mensen met een chronische ziekte.