Rookvrije mijlpalen in 2022

In 2022 bereikten we weer veel mooie mijlpalen op weg naar een Rookvrije Generatie. Longfonds is één van de initiatiefnemers van deze beweging.

Frank de Boer overhandigt rookvrij bordje

Het einde van het jaar is in zicht. Een mooi moment om terug te blikken op alle rookvrije mijlpalen die we in 2022 samen hebben bereikt. Zo is er nu een rookvrij strand in Nederland, zijn alle terrassen van McDonalds rookvrij en is ook de Efteling (grotendeels) rookvrij.

Bekende sporters zetten zich, samen met NOC*NSF, in om de sport rookvrij te maken. Want sport en roken, dat gaat niet samen. Daarom worden steeds meer sportclubs rookvrij.

Daarnaast staat in het Belastingplan dat de prijzen van tabak de komende jaren omhooggaan en dat per 1 januari 2023 het smaakjesverbod op e-sigaretten (vapes) ingaat.

Benieuwd wat we dit jaar nog meer samen bereikten? Bekijk dan deze video:

Rookvrije Generatie
Longfonds is, samen met Hartstichting en KWF, één van de initiatiefnemers van de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie. We zetten ons in voor een wereld waarin kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Zo beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en de verleiding om te gaan roken.