Onderzoek onder mensen met een longziekte: vul jij de vragenlijst ook in?

Onderzoeksinstituut Nivel doet in opdracht van Longfonds onderzoek naar de situatie van mensen met een longziekte. Het doel van dit onderzoek is om de zorg- en leefsituatie van mensen met een longziekte te verbeteren. De vragenlijst van dit onderzoek staat nu uit: vul jij hem ook in?

Vragenlijst Nivel voor website, onderzoek, longmonitor

In de vragenlijst staan vragen over bijvoorbeeld je ziekte en klachten, en over hoe je omgaat met je ziekte. Ook wordt gevraagd naar de kwaliteit van lucht in je woonomgeving, en over je ervaringen met de zorg. Iedereen met een longziekte kan de vragenlijst invullen: het maakt niet uit welke longziekte je hebt.

Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter zicht we krijgen op de situatie en wensen en behoeften van mensen met een longziekte. Met deze informatie kunnen we onze activiteiten nog beter afstemmen op de daadwerkelijke behoefte. Ook kunnen de resultaten gebruikt worden om zorgbeleid van andere partijen te beïnvloeden en zo de situatie van mensen met een longziekte te verbeteren.

Zo doe je mee

Je vult de vragenlijst anoniem in. Het invullen duurt ongeveer 20 minuten. Hierbij is het belangrijk dat je de vragenlijst in één keer helemaal invult. (Tussendoor opslaan kan niet, dus als je de vragenlijst afsluit moet je weer opnieuw beginnen.) Het is het beste de vragenlijst op de computer in te vullen, op apparaten zoals tablet en mobiel werkt de vragenlijst namelijk minder goed.

Ga naar de vragenlijst

De resultaten van dit onderzoek zijn na de zomer beschikbaar.

 

PS ben je al rechtstreeks door onderzoeksinstituut Nivel benaderd over deze vragenlijst? Dan hoef je hem geen tweede keer in te vullen.

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 3x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten. Meld je snel aan. De oplage is beperkt.

Bestel nu gratis
Cover LONGWIJZER