Nieuwe aanvoerder in lijst invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie

Na Longfonds directeur Michael Rutgers, is Marc van den Tweel de nieuwe aanvoerder van de lijst van invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie (DDB100). Dat heeft het filantropie-opinieblad De Dikke Blauwe bekendgemaakt.

Nieuwe winnaar DDB100

Juryrapport

Marc van den Tweel is sinds half 2021 algemeen directeur bij sportkoepel NOC*NSF. Daarvoor was hij algemeen directeur bij Natuurmonumenten en het Ronald McDonald Kinderfonds en Directeur Marketing & Communicatie bij het Wereld Natuur Fonds. De jury prijst hem om de onuitputtelijke energie waarmee hij zich heeft ingespannen voor de filantropie. Daarbij is hij ‘marktgericht en missie gedreven’. Als jurylid en aanvoerder van de lijst in 2020-2021, reikte Longfonds directeur Michael Rutgers de oorkonde uit.

Bekijk de video:

De Dikke Blauwe 100

Jaarlijks brengt De Dikke Blauwe de DDB100-lijst uit. Daarin worden invloedrijke mensen met vernieuwende ideeën die een belangrijke en structurele bijdragen leveren aan ‘het goede doel’ in beeld gebracht. Michael Rutgers zei vorig jaar over zijn benoeming: ‘Het is heel bijzonder om deze lijst aan te mogen voeren. Ik zie deze uitverkiezing vooral als een extra opsteker voor Longfonds en de strijd die wij voeren voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Met name déze mensen verdienen aandacht en steun. Het gaat er uiteindelijk om wat we samen tot stand kunnen brengen: een wereld waar iedereen vrij kan ademen. Daar zal ik me dan ook met hart en ziel voor in blijven zetten.’

Lees meer over de keuze van De Dikke Blauwe voor de nieuwe aanvoerder van de lijst.