Meld je aan voor webinar Astma & Hormonen van de VND

Astma maakt mensen het leven soms knap lastig, of je nu man of vrouw bent. Maar er zijn aanwijzingen dat de ziekte zich bij mannen of vrouwen anders ontwikkelt. Waarschijnlijk spelen hormonen daar een belangrijke rol in. Op 12 oktober staat daarom het thema Astma & Hormonen centraal in het gratis webinar van de astmaVereniging Nederland en Davos (VND).

Webinar VND over Astma & Hormonen op 12 oktober 2023

Hormonen beïnvloeden verschillende belangrijke processen in het lichaam. Welke hormonen zijn er allemaal en welke rol spelen ze in het dagelijks leven? En is er een verschil de manier waarop astma zich ontwikkelt bij mannen ten opzichte van vrouwen?

Sprekers

Sarah van Oord en Channa van Opstal gaan tijdens het webinar met elkaar in gesprek over de invloed van hormonen op astma.

  • Sarah van Oord is longarts in het HagaZiekenhuis Den Haag en Zoetermeer.
  • Channa van Opstal is ervaringsdeskundige, geregistreerd verpleegkundige en kerndocent bij een habo-opleiding tot Verpleegkundige.

Praktische informatie en aanmelden

Tijdens het webinar kun je Sarah en Channa (digitaal) vragen stellen via de chatfunctie. Het webinar op donderdag 12 oktober 2023 start om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Aanmelden

Heb je je aangemeld? Dan ontvang je een paar dagen van tevoren een link waarmee je het webinar kunt bijwonen.

Meer weten?

Wil je meer lezen over dit webinar van de VND? Of weten wat een webinar precies inhoudt? Ga dan naar de website van VND voor meer informatie: www.nederland-davos.nl.

Mocht je 12 oktober niet in de gelegenheid zijn het webinar te volgen, dan kun je het alsnog bekijken vanaf 12 december via de website van VND.