Meld je aan voor de online Publieksmiddag op 18 juni

Wil je op de hoogte blijven van spraakmakende ontwikkelingen in het longonderzoek? Op een ontspannen manier vanuit huis kennismaken met de wetenschappers die hard werken aan doorbraken voor longziekten? Dan is de online Publieksmiddag op 18 juni echt iets voor jou!

Onderzoek

Over de publieksmiddag

De online Publieksmiddag op 18 juni is voor iedereen die geïnteresseerd is in longonderzoek. Deelname is vrijblijvend en geheel kosteloos. Na de presentaties is er de mogelijkheid om online na te praten met andere deelnemers, de sprekers medewerkers en vrijwilligers van Longfonds. Dit doen we op het virtuele ontmoetingsplein ‘Gather Town’.

Programma

13.00u
Inloop en aftrap met Michael Rutgers (directeur Longfonds)

13.30u – 14.15u
Presentatie van Steffi Lemmens-Janssen, fysiotherapeut bij Basalt Revalidatie, over het belang van bewegen als je een longziekte hebt

14.15u – 14.30u
Korte pauze

14.30u – 15.15u
Presentatie van Silvan Licher, epidemioloog in het ErasmusMC over comorbiditeit (het tegelijkertijd voorkomen van twee of meer aandoeningen bij één persoon) bij mensen met een longziekte

15.15u – 15.30u
Korte pauze

15.30u – 16.30u
Online napraten in ‘Gather Town’

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Vul dan je gegevens in via dit aanmeldformulier. Aanmelden kan tot vrijdag 18 juni 09:00uur. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail en vervolgens een ticket voor deelname.

Dutch Lung Congress

De online Publieksmiddag vindt plaats tijdens de Dutch Lung Congress. Dit tweedaagse online congres op 17 en 18 juni wordt georganiseerd door Longfonds, NRS (Netherlands Respiratory Society) en NVALT (Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose). Het congres is voor longartsen en longonderzoekers.