Terugblik online Publieksmiddag

Wil je op de hoogte blijven van spraakmakende ontwikkelingen in het longonderzoek? Op een ontspannen manier vanuit huis kennismaken met de wetenschappers die hard werken aan doorbraken voor longziekten? Kijk dan de Publieksmiddag van 18 juni online terug!

Onderzoek

De Publieksmiddag

De online Publieksmiddag vond plaats op 18 juni 2021 en was bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in longonderzoek. Na de aftrap met Michael Rutgers (directeur Longfonds), vertelde ​Steffi Lemmens-Janssen, fysiotherapeut bij Basalt Revalidatie, over het belang van bewegen als je een longziekte hebt. Daarna gaf Slivan Licher, epidemioloog in het ErasmusMC , een presentatie over comorbiditeit (het tegelijkertijd voorkomen van twee of meer aandoeningen bij één persoon) bij mensen met een longziekte. Ook werden er twee prijzen uitgereikt om longonderzoek mogelijk te maken. Die geldprijzen worden mogelijk gemaakt dankzij onze donateurs. Na de presentaties was er de mogelijkheid om online na te praten met andere deelnemers, de sprekers medewerkers en vrijwilligers van Longfonds. Dit deden we op het virtuele ontmoetingsplein ‘Gather Town’.

Het Dutch Lung Congress

De online Publieksmiddag vond plaats tijdens het 'Dutch Lung Congress'. Dit tweedaagse online congres op 17 en 18 juni werd georganiseerd door Longfonds, NRS (Netherlands Respiratory Society) en NVALT (Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose). Het congres was bedoeld voor longartsen en longonderzoekers.