Help mee Gratis magazine

Meer aandacht voor gezonde binnenlucht

De luchtkwaliteit heeft invloed op onze gezondheid, vooral op die van onze longen. Dit geldt voor de buitenlucht, maar zeker ook voor binnenlucht. Wij brengen elke dag gemiddeld meer dan twintig uur (!) van onze tijd binnen door, waarvan ruim de helft in onze eigen woning. Daarom is het belangrijk dat de lucht die je binnen inademt gezond is, maar dat is lang niet altijd het geval.

Het Longfonds wil dat er meer aandacht komt voor het belang van gezonde binnenlucht. In samenwerking met Philips, Royal Haskoning DHV en ABN Amro heeft het Longfonds aan TNO gevraagd om een literatuuronderzoek uit te voeren naar de kwaliteit van de binnenlucht in Nederlandse woningen. TNO heeft ook gekeken welke korte en lange termijn effecten dit heeft op onze gezondheid (slaap, ziekte, productiviteit) en wat er gedaan kan worden om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren. 

Gezonde lucht binnen

Wil je weten wat je zelf kunt doen? Bestel het gratis boekje en lees hoe je zelf de lucht in huis gezonder kunt maken.

Bestel gratis het boekje
Reacties (66)

@Martijntje Holscher, de meeste sporten zijn ondertussen afgezegd. Neem even contact op met je trainer.

Ik vraag me af hoe het nu zit met contactsporten. Bij een training van aikido gaat het niet om een grote groep mensen - meestal 5-20 deelnemers - maar er is wel veel contact (handen, polsen, ellebogen, nek). Wat is verstandig als je astma hebt? De periode t/m 31 maart wel of niet naar training gaan?

Belangrijk bij voorbaat dank

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.