Longfonds oneens met afschalen coronamaatregelen

Het kabinet heeft besloten om de corona-maatregelen af te schalen. Testen en isoleren bij besmetting is volgens het OMT niet langer nodig. Longfonds maakt zich hier zorgen over.

Hoest corona

'Dit is een klap in het gezicht voor mensen met een kwetsbare gezondheid en mensen met post-covid' zegt onze directeur Michael Rutgers over het afschalen van de coronamaatregels.

Ons advies is wel te blijven thuis-testen en om bij coronabesmetting thuis te blijven. Hiermee voorkomen we dat mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals mensen met longziekte, besmet raken. Bovendien houdt 1 op de 8 mensen langdurig klachten na een coronabesmetting, ook wel Post-covid of Long Covid genoemd. Wij vinden dat het kabinet daar meer rekening mee moet houden.  

Daarnaast vragen we iedereen om rekening te blijven houden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Hou er rekening mee dat deze groep mensen mogelijk niet een hand geeft of enige afstand wil houden om zichzelf te beschermen. Laten we solidair zijn en oog houden voor elkaar.