Longfonds lanceert Stemhulp voor gezonde lucht en gezonde longen

Op 22 november mogen we weer naar de stembus. Longfonds heeft daarvoor een stemhulp ontwikkeld. De Stemhulp is voor iedereen die gezonde lucht en gezonde longen belangrijk vindt.

Stemhulp logo web

12 thema's gerelateerd aan longgezondheid

De Longfonds Stemhulp laat op 12 thema’s zien wat de verschillende politieke partijen in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen en of dit goed of juist slecht is voor je longen. Thema’s zijn bijvoorbeeld luchtkwaliteit, klimaat, aandacht voor goede zorg, patiëntenorganisaties, en medisch onderzoek.

Longfonds geeft geen stemadvies maar biedt met de stemhulp handvatten voor het maken van een geïnformeerde keuze op 22 november. Natuurlijk hopen wij wel dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen op partijen die positief bijdragen aan longgezondheid.

Waarom deze stemhulp?

Per dag halen we meer dan 20.000 keer adem. De lucht die we nu inademen is al veel te lang en overal ongezond. Dat heeft niet alleen invloed op de 1,2 miljoen mensen met een longziekte, maar op iedereen. Gemiddeld leveren we in Nederland 13 maanden van onze levensverwachting in door luchtvervuiling. En 12.000 mensen per jaar overlijden vroegtijdig door ongezonde lucht. Daar moeten en kunnen we met zijn allen iets aan doen.

Check de Stemhulp

Jij wilt toch ook gezonde lucht inademen? Check op onze Stemhulp welke partijen zich sterk maken voor gezonde lucht, een gezond klimaat en gezonde longen: stemhulp.longfonds.nl.