Koninklijke belangstelling voor mensen met Long Covid en Coronaplein.nu

Hoog bezoek! Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend 25 mei een bezoek gebracht aan de COVID-19 nazorgpoli op Dekkerswald. Foto: Radboudumc.

Marjanne Koning Michael Rutgers

Koninklijk bezoek

De koning sprak met coronapatiënten met langdurige klachten (Long Covid) over hun herstel en de impact van deze klachten op hun dagelijks leven. Ook ging hij in gesprek met Michael Rutgers, directeur van Longfonds, over coronaplein.nu: het digitaal patiëntenplatform waar mensen met Long Covid terecht kunnen voor informatie, advies en lotgenotencontact. 

Luisterend oor

Longfonds is blij met de koninklijke aandacht voor de nazorg van mensen met Long Covid. “Als patiëntenorganisatie vragen we aandacht voor deze groep. Erkenning en herkenning, daar draait het om. Het is bijzonder om te merken dat die boodschap ook bij onze Koning is geland. Hij biedt – net als wij doen op het coronaplein – een luisterend oor. Het is van belang dat we blijven luisteren naar deze groep mensen. Zodat ze de juiste zorg, behandeling en begeleiding kunnen krijgen. Daar blijven we ons voor inzetten”, zegt Michael Rutgers.

Impact van corona

Koning Willem-Alexander ging onder andere in gesprek met de 30-jarige Marjanne Piena. Zij raakte ruim een jaar geleden besmet met het coronavirus en is nog niet hersteld. Ze werd zo ziek dat ze zes maanden lang helemaal niks kon en door haar partner verzorgd moest worden. ‘Pas daarna kon ik voorzichtig een beetje gaan revalideren.’ Marjanne vertelde eerder over haar zoektocht naar herstel in het webinar dat coronaplein.nu organiseerde over ‘Herstel na corona’. Dit webinar is inmiddels al meer dan 20.000 keer bekeken. Kijk hem hier terug.

Meer weten over herstel na corona?

Kijk dan op www.coronaplein.nu. Daar vind je ook persoonlijke verhalen van mensen met Long Covid, zoals het verhaal van Sjoukje. De impact van Long Covid op haar leven is enorm: “Ik ben hele dagen bezig met mijn herstel. Soms vraag ik mij af ik me moet instellen op herstel of op acceptatie van mijn klachten.” Lees haar volledige verhaal.