Evenement voor mensen met een zeldzame longziekte: aanmelden kan nu

Op zaterdag 22 april is het evenement ‘Ontmoeten’, speciaal voor mensen met een zeldzame longziekte. Het duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in Nijkerk. We gaan tijdens het evenement in gesprek over Positieve Gezondheid. Ook laten we het vernieuwde Longforum zien. Aanmelden voor deze dag is nu mogelijk.

Bijzonder en niet alleen, logo van bijeenkomst

Meld je gratis aan

Longfonds, de longfibrose patiëntenvereniging en astmaVereniging Nederland en Davos (VND) organiseren het evenement ‘Ontmoeten’. Het is bedoeld voor mensen met alpha-1, bronchiëctasieën, ernstig astma, longfibrose, ILD en andere zeldzame longziekten.

Programma van de dag

De dag bestaat uit twee onderdelen.

1. Plenair: Positieve Gezondheid en het Longforum 

Samen met Yvonne Ruigrok gaan we deze dag in gesprek over Positieve Gezondheid. Het idee hierachter is dat het leven meer is dan ziek zijn. Want hoe we ons voelen, wordt door veel meer bepaald dan of we ziek zijn of niet. Door zo te denken, krijg je meer grip op het leven met een ziekte. Want zelfs wie heel ziek is, heeft wel iets waarvan de ogen gaan glimmen…

Ook krijg je deze dag een kijkje op het vernieuwde Longforum, de digitale ontmoetingsplek voor alle mensen met een longziekte. Yvonne Spies van Longfonds neemt je hierin mee.

2. Praktisch aan de slag in kleine groepen

In de middag gaan we praktisch aan de slag. Je leert hoe het ervoor staat met jouw Positieve Gezondheid én waar nog verbeterkansen liggen.

Daarnaast is er de hele dag ruimte voor het ontmoeten van andere mensen met een zeldzame longziekte. Een mooie kans om elkaar (weer) te spreken en van elkaar te leren!

Locatie

Vergader- en congrescentrum De Schakel

Adres: Oranjelaan 10, Nijkerk

Bereikbaarheid: de locatie is op 200 meter loopafstand van station Nijkerk en er is voldoende parkeergelegenheid.

Aanmelden

Wil je meer te weten komen over wat Positieve Gezondheid voor jou kan betekenen? Of wil je gewoon graag andere mensen met een bijzondere longziekte leren kennen?

Meld je aan

Kun je niet op 22 april?

Maar wil je wel de presentatie over Positieve Gezondheid of het Longforum terugzien? Dat kan. Laat je gegevens hier achter, dan houden we je per mail op de hoogte.