Evenement voor mensen met een zeldzame longziekte: aanmelden kan nu

Op zaterdag 22 april 2023 is het evenement ‘Ontmoeten’, speciaal voor mensen met een zeldzame longziekte. Het duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in Nijkerk. We gaan tijdens het evenement in gesprek over Positieve Gezondheid. Ook laten we het vernieuwde Longforum zien.

Bijzonder en niet alleen, logo van bijeenkomst

Dit evenement vond plaats 22 april 2023, inschrijven is niet meer mogelijk.

Longfonds, de longfibrose patiëntenvereniging en astmaVereniging Nederland en Davos (VND) organiseren het evenement ‘Ontmoeten’. Het is bedoeld voor mensen met alpha-1, bronchiëctasieën, ernstig astma, longfibrose, ILD en andere zeldzame longziekten.

Programma van de dag

De dag bestaat uit twee onderdelen.

1. Plenair: Positieve Gezondheid en het Longforum 

Samen met Yvonne Ruigrok gaan we deze dag in gesprek over Positieve Gezondheid. Het idee hierachter is dat het leven meer is dan ziek zijn. Want hoe we ons voelen, wordt door veel meer bepaald dan of we ziek zijn of niet. Door zo te denken, krijg je meer grip op het leven met een ziekte. Want zelfs wie heel ziek is, heeft wel iets waarvan de ogen gaan glimmen…

Ook krijg je deze dag een kijkje op het vernieuwde Longforum, de digitale ontmoetingsplek voor alle mensen met een longziekte. Yvonne Spies van Longfonds neemt je hierin mee.

2. Praktisch aan de slag in kleine groepen

In de middag gaan we praktisch aan de slag. Je leert hoe het ervoor staat met jouw Positieve Gezondheid én waar nog verbeterkansen liggen.

Daarnaast is er de hele dag ruimte voor het ontmoeten van andere mensen met een zeldzame longziekte. Een mooie kans om elkaar (weer) te spreken en van elkaar te leren!

Locatie

Vergader- en congrescentrum De Schakel

Adres: Oranjelaan 10, Nijkerk

Bereikbaarheid: de locatie is op 200 meter loopafstand van station Nijkerk en er is voldoende parkeergelegenheid.

Kijk het evenement nu online terug: