De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan.

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. Samen zetten we ons in voor een Rookvrije Generatie. Zo geven we onze kinderen de kans volledig rookvrij op te groeien.

De wereld wordt rookvrij

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

Alle kinderen de kans geven volledig rookvrij op te groeien. Dat is het doel van de Rookvrije Generatie, een initiatief van Longfonds, Hartstichting en KWF Kankerbestrijding. We willen kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. In april zijn we samen een nieuwe campagne gestart. Met deze campagne laten we heel Nederland zien dat rookvrij het nieuwe normaal is.

De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan.

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht. Wen er maar aan. Want een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien, komt hoe dan ook steeds dichterbij.

Is het nodig?

Hard nodig. Want nog steeds beginnen elke week honderden kinderen met roken. En één op de twee rokers overlijdt eraan. Daarom zetten steeds meer partijen zich in voor een Rookvrije Generatie. Rookvrij opgroeien. Dat willen we vanzelfsprekend maken.

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Ontdek hoe de wereld rookvrij wordt op rookvrij.nl.