Beslis samen met je arts hoe jij stopt met roken met de Consultkaart Stoppen met Roken

Stoppen met roken is belangrijk voor je gezondheid, zeker als je een longziekte hebt. Maar welke manier van stoppen met roken werkt voor jou het beste? De nieuwe Consultkaart Stoppen met roken kan jou en je zorgverlener bij deze keuze helpen. Het is een kaart met afbeeldingen en begrijpelijke teksten over de verschillende manieren waarop je hulp kunt krijgen bij stoppen met roken.

Consultkaart in beeld Stoppen met roken

De consultkaart Stoppen met roken

Misschien wil je hulp krijgen van de huisarts als je stopt met roken. Of krijg je liever ondersteuning bij het stoppen via je telefoon? De beste manier om te stoppen met roken verschilt per persoon.
 

Met de consultkaart die nu gemaakt is, kun je samen met je zorgverlener de verschillende opties bespreken. Op de kaart staat de belangrijkste informatie over de behandelingen. Daarbij is gebruik gemaakt van plaatjes en begrijpelijke teksten. Aan de hand van deze kaart kan de zorgverlener een toelichting geven en kun jij extra vragen stellen. Bijvoorbeeld over de voordelen en de risico’s van de behandeling. Of wat de gevolgen zijn van de behandeling voor jouw leven. Zo is er zoveel mogelijk duidelijk, voordat je een beslissing neemt.

Samen beslissen met je arts

De Consultkaart Stoppen met roken is bedoeld om samen met je zorgverlener te gebruiken. Bijvoorbeeld je arts, verpleegkundige of de praktijkondersteuner. De zorgverlener heeft de medische kennis en jij hebt kennis over jouw leven. Daarom beslis je samen welke behandeling het beste bij jou past. Als je de consultkaart downloadt, kun je hem uitprinten en meenemen naar je zorgverlener.

Download hier de Consultkaart in beeld Stoppen met roken.

Voor zorgverleners

Naast de Consultkaart in beeld Stoppen met roken, zijn er ook andere consultkaarten in beeld ontwikkeld. Denk aan: artrose van heup en knie en blijvende schade aan uw nieren. Voor organisaties die hun Consultkaarten ook willen door ontwikkelen naar Consultkaarten in beeld is er een praktische methodiek beschrijving. Alle informatie is te vinden op: www.consultkaart.nl. Voor meer informatie of bij vragen kun je terecht bij kwaliteit@patientenfederatie.nl. De Consultkaarten in beeld zijn mogelijk gemaakt met KIDZ-gelden.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht