Bedrijven en Longfonds: samen voor schone lucht en gezonde longen

Nederlandse bedrijven voelen een groeiende verantwoordelijkheid jegens de lokale gemeenschappen en de omgeving waarin ze actief zijn: bijdragen aan schone en gezonde lucht. Bedrijven die zich aansluiten bij Longfonds delen onze ambities van een wereld waarin iedereen vrij kan ademen en waarin geen longziekten meer zijn. Graag laten we in dit artikel bedrijven zelf aan het woord over de vraag waarom zij ons steunen.

Zakelijk, samenwerken SDG

Curitas - Vrij ademen als basisrecht

Maarten van Renssen, sales manager bij Curitas, onderstreept het belang van vrij ademen: "Vrij ademen is voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend dat het des te belangrijker is om ons in te zetten voor hen die dit dagelijks moeten ontberen. Curitas steunt daarom het cruciale werk van Longfonds met de opbrengst van huis-aan-huis textielinzamelacties."

Interduct - De longen van de woningen

Ivo Hansen, directeur van Interduct, ziet een treffende overeenkomst tussen zijn bedrijf en Longfonds: "Interduct streeft naar een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen. We noemen onze ventilatiesystemen vaak 'de longen van de woningen.' Als deze systemen niet goed functioneren, heeft dat directe gevolgen voor bewoners en gebruikers. Net zoals gezonde longen van vitaal belang zijn voor een gezond leven in een woning. Daarom ondersteunen we Longfonds met volle overtuiging." 

Breijer Ventilatietechniek - Betrokkenheid bij gezondheid

Dennis van der Burg, manager ventilatietechniek bij Breijer (onderdeel van Facilicom), licht toe waarom hun bedrijf Longfonds steunt: "Als ventilatietechniek-aannemer dragen wij bij aan Longfonds vanuit onze betrokkenheid bij gezondheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zijn actief in de woonhuisventilatie, voornamelijk voor sociale woningcorporaties, en begrijpen de impact van longgezondheid op onze branche. De activiteiten van Longfonds, zoals onderzoek, voorlichting en ondersteuning voor mensen met longziekten, sluiten naadloos aan bij onze bedrijfsdoelen."

ATAG Benelux - Innovatie voor schone lucht

Sharon Wolters, Brand Marketing Manager bij ATAG Benelux, benadrukt de innovatieve aanpak: "ATAG Benelux omarmt het belang van gezonde binnenlucht en werkt samen met diverse bouwpartners en onderzoeksinstituten om kennis op te doen en oplossingen te bieden;  denk aan combinatie geur- en fijnstoffilters voor recirculatie afzuigkappen, en motorloze afzuigkappen  die fijnstof tijdens het koken efficiënt en energiezuinig afvoeren. We voeren ook diverse pilots uit voor zorgwoningen om het wooncomfort te verbeteren en de luchtkwaliteit te optimaliseren."

Alpina - Het belang van goede zorg

Ronald Pinkse, zorgadviseur bij Alpina, benadrukt het belang van goede zorg en passende zorgverzekeringen: "Goede zorg en de juiste zorgverzekering zijn essentieel. Niemand begrijpt dat beter dan uw leden. Als zorgverzekeringsdeskundige helpt Alpina Longfonds en haar leden bij het vinden van de juiste zorgverzekering."

Doe mee en draag bij!

Deze bedrijven, en vele anderen die Longfonds steunen, tonen hun sympathie aan de missie van de organisatie en dragen bij aan een gezondere toekomst voor iedereen. Ze laten zien dat bedrijfsdoelstellingen hand in hand kunnen gaan met betrokkenheid bij een gezondheidsfonds en patiëntenorganisatie zoals Longfonds.

Als bedrijf kun je ook deel uitmaken van deze belangrijke missie door je steun te betuigen aan Longfonds. Laten we samen de impact vergroten en een positieve verandering teweegbrengen in de gezondheid van onze gemeenschappen. Doe mee en draag bij aan het realiseren van gezonde longen voor iedereen!

Meer informatie over partner worden van Longfonds vind je hier. 

 

Steun onderzoek naar COPD

In Nederland leven 600.000 mensen met de longziekte COPD en nog meer mensen zónder diagnose. Dankzij jouw bijdrage is meer onderzoek mogelijk. Help jij mee?

Doneer nu
Chris Spaan