Help mee Gratis magazine
Het verhaal van Elly - Duur: 2:14

Wat Elly de wereld naliet

Elly werd geboren met een ijzersterke wil om te leven. Nog zo klein, toch was ze vaak stikbenauwd. Haar leven lang is ze zwaar astmapatiënt gebleven. Een dag zonder medicijnen bestond niet. Ondanks haar longziekte kon ze intens genieten van alle mooie dingen op haar pad en stond ze altijd voor iedereen klaar. Haar laatste wens kon er maar één zijn: dat kinderen in de toekomst geen astma meer krijgen.

Elly besloot het Longfonds op te nemen in haar testament, zodat haar laatste wens in vervulling kon gaan. Nu, na haar overlijden, steunt Elly baanbrekend onderzoek naar het voorkomen van astma en leven haar idealen voort. 

Heeft u ook een ideaal en wilt u bijdragen aan een wereld zonder longziekten? Vraag hier het gratis magazine ADEMLOOS en de brochure nalaten aan. 

De dokter heeft haar ouders verteld: 'Dit kind wordt niet oud'.
Jannie, vriendin van Elly
Vraag het gratis magazine Ademloos aan met aangrijpende verhalen over longpatiënten.
Wat laat u de wereld na?

Door uw wensen vast te leggen in een testament, bepaalt u zelf hoe uw nalatenschap wordt verdeeld en hoe uw idealen en dromen kunnen voortleven.

Naar de notaris

Uw testament kunt u op laten stellen door een notaris. Op basis van uw persoonlijke situatie zal de notaris u adviseren over de verschillende mogelijkheden. Kijk voor een notaris bij u in de buurt op www.notaris.nl of bel de Notarislijn via 0900 – 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De kosten voor een testament kunnen per notaris verschillen, dus informeer hier naar bij een aantal notarissen.

Om goed voorbereid op gesprek te gaan, kunt u vooraf de online vragenlijst voor bij de notaris hier aanvragen.

Regel online via NuTestament

Regel eenvoudig, voor een vast bedrag, uw testament online. Op NuTestament.nl stelt u zelf uw concept testament op. U hoeft dan alleen nog langs één van de aangesloten notariskantoren voor het doornemen en ondertekenen van het uiteindelijke testament.

Vraag onze brochure aan

In onze brochure vindt u alle aanvullende informatie over nalaten aan het Longfonds. U vindt hierin meer over de verschillende vormen van nalaten, een stappenplan voor het opstellen van uw testament en antwoorden op de meest gestelde vragen aan de notaris. Voor meer informatie kunt u onze brochure Nalaten hier aanvragen.

88 kinderen per dag

In Nederland krijgen ELKE DAG 88 kinderen de diagnose astma. Astma is de grootste chronische kinderziekte. De longen van kinderen met astma zijn permanent ontstoken. Een ernstige astma-aanval voelt voor hun alsof ze bijna stikken. Deze kinderen gebruiken veel medicijnen. Desondanks zijn ze vaak ziek, missen ze regelmatig school en kunnen ze niet altijd met vriendjes spelen.

Astma is tot nu toe alleen te behandelen, maar niet te genezen. Het is geen onschuldige kinderziekte: het leidt tot 4.000 ziekenhuis opnames per jaar en kinderen kunnen er zelfs aan overlijden.

Wilt u direct bijdragen aan onderzoek naar het voorkomen van astma? Maak het werk van het Longfonds mogelijk en doneer nu. 

Gratis magazine ADEMLOOS

Wilt u andere bijzondere verhalen van longpatiënten lezen en meer over het werk van het Longfonds? Bestel dan hier het magazine ADEMLOOS.

BESTEL GRATIS
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212