Doneer nu Gratis magazine
Het verhaal van de tweeling Max en Sam - Duur: 01:52

Wat laat u de wereld na?

Max en Sam hebben zware peuterastma en zijn samen al meer dan 18 keer opgenomen in het ziekenhuis. Benauwd zijn is hun standaard, ze weten niet beter. De tweeling staat graag te zingen en te dansen, terwijl ze dan hijgen als oude mannetjes. 

Moeder Kim wil twee gezonde jongens. Ze droomt van een doorbraak op het gebied van astma, waar Max en Sam ook van kunnen profiteren. Dankzij wetenschappelijk onderzoek komt deze droom steeds dichterbij. Tenminste, als we de onderzoekers financieel kunnen blijven ondersteunen om met hun onderzoek medische doorbraken te realiseren.

Met uw nalatenschap draagt u bij aan een wereld zonder longziekten en geeft u kinderen zoals Max en Sam een betere toekomst. 

Wilt u het hele verhaal van Sam en Max lezen? Vraag dan hier het gratis magazine ADEMLOOS aan.

Uw steun maakt het verschil

Bij één op de vier mensen die overlijden speelt een longziekte een rol. En voor ruim 1,2 miljoen mensen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die zij niet alleen kunnen winnen.

Wij gaan net zo lang door tot alle longziekten de wereld uit zijn. Uw steun is hierbij van groot belang, nu en in de toekomst. Zodat we samen kunnen werken aan de grote dromen: astma voorkomen, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten.

Hoe kunt u nalaten?

Door uw wensen vast te leggen in een testament, bepaalt u zelf hoe uw nalatenschap wordt verdeeld en hoe uw idealen kunnen voortleven.

Naar de notaris

Uw testament kunt u op laten stellen door een notaris. Op basis van uw persoonlijke situatie zal de notaris u adviseren over de verschillende mogelijkheden. Kijk voor een notaris bij u in de buurt op www.notaris.nl of bel de Notarislijn via 0900 – 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De kosten voor een testament kunnen per notaris verschillen, dus informeer hier naar bij een aantal notarissen.

Om goed voorbereid op gesprek te gaan, kunt u vooraf de online vragenlijst voor bij de notaris hier aanvragen.

Regel online via NuTestament

Regel eenvoudig, voor een vast bedrag, uw testament online. Op NuTestament.nl stelt u zelf uw concept testament op. U hoeft dan alleen nog langs één van de aangesloten notariskantoren voor het doornemen en ondertekenen van het uiteindelijke testament.

Vraag onze brochure aan

In onze brochure vindt u alle aanvullende informatie over nalaten aan het Longfonds. U vindt hierin meer over de verschillende vormen van nalaten, een stappenplan voor het opstellen van uw testament en antwoorden op de meest gestelde vragen aan de notaris. Voor meer informatie kunt u onze brochure Nalaten hier aanvragen.

Praktische informatie

Belastingvrij
Over een nalatenschap moet belasting betaald worden. Vanwege onze ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status, is het Longfonds hiervan vrijgesteld. Dit betekent dat uw nalatenschap volledig ten goede zal komen aan onderzoek naar het voorkomen en genezen van longziekten.

Statutaire naam
Kiest u ervoor om het Longfonds in uw testament op te nemen, dan kunt u de volgende gegevens aan uw notaris doorgeven:

Longfonds & patiëntenorganisatie stichting
Stationsplein 127
3818 LE Amersfoort
KvK nummer: 40506839

Geoormerkt nalaten
Wilt u dat uw nalatenschap naar onderzoek gaat voor een specifieke longziekte? Of wilt u meer weten over het werk van het Longfonds? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan met Jessica Dumas. Dit kunt u vrijblijvend aanvragen via jessicadumas@longfonds.nl of (033) 43 41 234 (direct).

Als u het Longfonds al in uw testament heeft opgenomen, horen we dit graag van u. Wij kunnen u dan persoonlijk bedanken en indien gewenst op de hoogte houden en uitnodigen voor evenementen.

Laat uw idealen voortleven met een nalatenschap als 'toegift'.

Gratis magazine ADEMLOOS

Wilt u  bijzondere verhalen van mensen met een longziekte lezen en meer over het werk van Longfonds? Bestel dan hier het magazine ADEMLOOS.

BESTEL GRATIS
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212