7 slimme tips om zelf de touwtjes in handen te houden

Luisteren maar!

Om te ontspannen, iets te leren of gezonde tips op te doen: een podcast* luisteren is heerlijk. En het kan overal: tijdens het sporten, thuis op de bank, in de trein en tijdens het koken.

Mevrouw gaat lopen en podcast luisteren, paars shirt, telefoon in haar hand

1. Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit in Nederland en wat kunnen we doen om deze te verbeteren? Welke invloed heeft luchtkwaliteit op de gezondheid van kinderen in Nederland? Welke invloed heeft het hebben van bijvoorbeeld ernstige astma op het welzijn van een kind en het hele gezin?

De podcast Gezonde Lucht is te beluisteren via Spotify, zoek op ‘Bernard van Leer Foundation’.

2. Een gezonde leefstijl aanleren, beter slapen, goede voeding en nog veel meer: de podcast Gezond Gesprek van Gezondheidsnet behandelt interessante onderwerpen over uw gezondheid. Er zijn tientallen afleveringen te beluisteren via gezondheidsnet.nl/podcast-gezond-gesprek.

3. Heb je de tv-serie Het verhaal van Nederland gezien? Hoe de eerste bewoners van Nederland leefden op de Drentse Hondsrug? Hoe de Zwarte Dood Deventer teisterde in de Middeleeuwen? Je (her)beleeft de verhalen uit de serie via de bijbehorende podwalk. Terwijl je een mooie wandeling maakt, loopt presentator Daan Schuurmans met je mee door de geschiedenis door heel Nederland. Te beluisteren via hetverhaalvannederland.ntr.nl/podwalks.

4. Zingende vogels, zoemende insecten en ritselende bladeren: de beste plek om tot rust te komen is waarschijnlijk de natuur. Maar we hebben niet altijd tijd om naar het strand of bos te gaan. In deze podcast droom je weg bij geluiden van de bekende Nederlands natuurgebieden, zoals de Veluwe en de Weerribben. Te beluisteren via juke.nl/podcasts/de-buitendienst.

5. Bij Echt Gebeurd vertellen mensen mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Te beluisteren via echtgebeurd.net.

6. Rooksignalen is een podcast waarin onderzoeksjournalist Peter de Ruiter uitzoekt welke manieren er zijn om te stoppen met roken en hoe goed deze werken. Hij praat onder andere met rokers, ex-rokers en deskundigen over het rookgedrag en persoonlijke ervaringen. Te beluisteren via luisterdoc.nl/rooksignalen.html.

7. In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die omdenker Berthold Gunster voerde met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken? Te beluisteren via omdenken.nl/omdenkenpodcast.

 

*Een podcast is een geluidsopname die je altijd en overal kunt luisteren. Een soort Netflix zonder beeld. Podcasts zijn te downloaden, zodat je geen internet nodig hebt tijdens het luisteren.

Meer handige tips?

Ontvang nu 2x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en de laatste ontwikkelingen over longziekten.

Bestel nu gratis
LONGWIJZER magazine