Anderen met astma

Het kan prettig zijn om ervaringen uit te wisselen met andere mensen met astma. Zij kennen als geen ander de situaties waar je tegenaan kunt lopen. Het Longforum is een online platform om anderen te ontmoeten. Wil je liever een persoonlijk gesprek? Kom dan eens naar een Longpunt bij jou in de buurt. Ook je arts, praktijkondersteuner en longverpleegkundige geven je advies over omgaan met astma. Bijvoorbeeld hoe je bepaalde hobby’s kunt blijven uitoefenen of als je wilt sporten.

Debbie van der Valk heeft astma

Longpunt

Met een longziekte sta je niet alleen. Wil je andere mensen met astma ontmoeten? Dan is Longpunt iets voor jou. Longpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen met een longziekte. Acht of negen keer per jaar is er een Longpunt, ook regelmatig bij jou in de buurt. Elke keer staat een ander onderwerp centraal, zoals bewegen of voeding. Een bijeenkomst begint met een deskundige die vertelt over het onderwerp. Daarna kun je vragen stellen en met anderen in gesprek gaan. Iedereen is welkom en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Digitale koffietafels

Een Digitale Koffietafel is een online bijeenkomst. Mensen met een longziekte (en hun naasten) uit elkaars buurt kunnen daarbij met elkaar praten via de computer. Dat gaat via de online omgeving Microsoft Teams. Ook kunnen ze vragen stellen aan een zorgverlener.

Debbie van der Valk, vrouw met astma

Ik zeg het gaat wel, ondertussen moet ik hard knokken

Debbie van der Valk, heeft astma

Longforum

Het Longforum is het online platform voor iedereen met een longziekte. Hier kun je ervaringen uitwisselen met anderen met astma. En je kunt er terecht voor al je vragen, tips en oproepen over astma. Op het Longforum kun je bijvoorbeeld vragen stellen aan een longarts. Je blijft op de hoogte van onderzoeken over astma. Er staan bijna dagelijks nieuwe berichten op het Longforum.

Praat mee op Longforum

Deel je ervaringen over astma.

Naar longforum.nl

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu 3x ons magazine met:
✔ ervaringen van anderen
✔ tips over omgaan met je ziekte
✔ ontwikkelingen in onderzoek

De verzending stopt automatisch.

Ja, ik wil LONGWIJZER ontvangen
Longwijzers