Voorop in de strijd tegen corona

De afgelopen maanden stonden in het teken van corona. Omdat het virus onze longen aantast, maken mensen met een longziekte zich extra zorgen. Daarom zorgen we als Longfonds al vanaf het eerste moment voor zo duidelijk en actueel mogelijke informatie op onze website en postcovidnl.nl. Ook bieden we een luisterend oor en blijven we baanbrekend onderzoek aanjagen. We gaan voorop in de strijd tegen corona. En we blijven ons onverminderd inzetten voor een wereld zonder longziekten. We gaan op volle kracht door. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit.

Hans, Christie en Madelon voorop in de strijd

Onze strijd tegen corona en longziekten voeren we niet alleen. Die voeren we samen. Bijvoorbeeld met onze Longfonds-serviceheld Madelon, COPD- en coronapatiënt Christie en topwetenschapper Hans Clevers. En met jou. Want ook jij bent onmisbaar in onze strijd.

Madelon

Madelon is één van onze helden van de Advieslijn. In de afgelopen maanden kreeg ze extra veel telefoontjes en e-mails van bezorgde, maar ook verdrietige mensen. Hun verhalen maakten grote indruk op haar:

Madelon van de advieslijn

Van mensen die overleden in het ziekenhuis zonder dat er familie bij mocht zijn. En van een alleenstaande moeder met drie kleine kinderen die corona had en maar niet opknapte. Dat soort verhalen blijven wel hangen.

Madelon
Lees het verhaal van Madelon

Christie

Ook het verhaal van Christie maakte grote indruk. Christie heeft COPD (GOLD 4) en kwam eind maart door corona in het ziekenhuis te liggen. Gelukkig mocht ze na een week weer terug naar huis. Maar eenmaal thuis bleek ze pas echt te voelen hoeveel impact het virus heeft op haar leven.   

Hoewel het – mede dankzij haar eigen positiviteit - een stuk beter met haar gaat, is ze nog niet de oude. Bovendien heeft ze nog veel vragen.

Christie, dame met bruin haar en ketting

Ik ben weer zachtjes aan het opkrabbelen, maar het herstel heeft tijd nodig. Natuurlijk blijf ik bang voor het coronavirus. Kan ik het echt niet meer krijgen? En zo ja: hoe ernstig wordt het verloop dan? Zelfs mijn arts weet het niet.

Christie
Lees het verhaal van Christie

Prof. dr. Hans Clevers

Dat Christie veel vragen heeft, begrijpen we goed. En met haar veel anderen! Er is nog veel dat we niet weten over het coronavirus en de gevolgen op langere termijn. Als aanjager van baanbrekend onderzoek, heeft Longfonds voortdurend contact met topwetenschappers. De kennis die zij hebben opgedaan is van onschatbare waarde in onderzoek naar longziekten én corona.  

Prof. dr. Hans Clevers is één van die topwetenschappers. Op dit moment werkt hij met zijn onderzoeksgroep aan de ontwikkeling van de mini-long. Dat is niet makkelijk. Maar als ze erin slagen dan is dat een reusachtige sprong voorwaarts in onderzoek naar longweefselherstel.

Hans Clevers, onderzoeker 2, voorop in de strijd

We willen stamcellen in de longen met medicijnen aanmoedigen om kapot weefsel te repareren. De mini-long gaat ons helpen ontdekken hoe we dat
kunnen doen.

Prof. dr. Hans Clevers
Lees het verhaal van Prof. dr. Hans Clevers

Samen voorop in de strijd tegen corona

De kennis die topwetenschappers hebben opgedaan is van onschatbare waarde in onderzoek naar longziekten én corona. Help dit belangrijke werk voort te zetten.

Doneer nu
Hans, Christie en Madelon voorop in de strijd