Hoe zorg ik goed voor mezelf?

In deze tijd is alles anders. Je kunt niet meer op een controle-afspraak bij je longarts. Je voelt je misschien bezwaard om hem of haar te bellen met een vraag of een klacht over je gezondheid. Je kunt niet meer trainen met je fysiotherapeut. Je kunt geen bezoek meer ontvangen en werken moet ook anders. Hoe zorg je toch goed voor jezelf?

Man bij fysiotherapeut

Nu je misschien liever niet je (long)arts benadert met een vraag of een klacht over je gezondheid, ben je toch op zoek naar informatie. Logisch! Gelukkig zijn er op internet veel websites te vinden die bomvol informatie staan over allerlei thema’s, zoals ziektes, klachten, medicijnen en hulpmiddelen. Ook zijn er verschillende apps die je helpen om inzicht te krijgen in je klachten en je vragen beantwoorden. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Maar voor jezelf zorgen gaat over meer dan informatie krijgen over bijvoorbeeld je ziekte, klachten of medicijnen. Het gaat ook over hoe je in je vel zit en hoe je je lekkerder kunt voelen. Want ook door afleiding, leuke dingen digitaal samendoen, bewegen en prettig werken kun je je beter voelen. Bekijk de ideeën hieronder.

Bedenk wel: blijf niet te lang rondlopen met klachten. Bij twijfel ALTIJD je specialist raadplegen!

Geef om onze longen. Juist nu.

Hoop je ook op een medische doorbraak om zieke longen te repareren? En vind je onderzoek naar post-corona schade belangrijk? Samen kunnen we dit mogelijk maken, help mee en doneer nu!

Nu doneren

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu 2x ons magazine met:
✔ ervaringen van anderen
✔ tips over omgaan met je ziekte
✔ ontwikkelingen in onderzoek

De verzending stopt automatisch.

Ja, ik wil LONGWIJZER ontvangen
Twee magazines LONGWIJZER