Doneer nu Gratis magazine

Vragen over corona

Het coronavirus treft ons allemaal, maar kwetsbare mensen in het bijzonder. Juist mensen met een longziekte voelen zich extra onzeker, bezorgd en beperkt door alle maatregelen. Het coronavirus en alle gevolgen daarvan roept veel vragen op. Wij stelden deze vragen aan een aantal deskundigen.

Vragen over corona

Wat betekent het coronavirus voor mensen met een longziekte? We leggen onze vragen voor aan Menno van der Eerden (MvdE) en Monique Reijers (MR), longartsen en woordvoerders van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT).
 

Vragen aan de huisarts

Het coronavirus kan onzekerheid en angst veroorzaken bij mensen met een longziekte, die zich extra kwetsbaar voelen. Komen zij bijvoorbeeld nog wel in aanmerking om beademd te worden als ze het virus krijgen? We leggen een aantal vragen voor aan Jiska Snoeck-Stroband, huisarts en voorzitter van de CAHAG (COPD en astma huisartsen adviesgroep).

Vragen over fysiotherapie

De behandeling van alle patiënten die fysiotherapie nodig hebben, vindt in deze tijd in principe digitaal plaats. Maar hoe werkt het precies? Wat kan je zelf doen om in beweging te blijven?

Vragen over mondkapjes

Vanaf 1 juni zijn mondkapjes verplicht in het OV. Maar wat betekent dat voor mensen met een longziekte? 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212