Longpunten: ontmoet elkaar

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en soms kun je niet alles meer. Boosheid, frustratie of juist opluchting: anderen herkennen wat je meemaakt. Hierover een gesprek voeren kan dan erg prettig zijn.

Goede informatie en het uitwisselen van ervaringen helpen om te gaan met situaties en emoties waar je mee te maken krijgt. Ook partners of familieleden leren veel van ervaringen en tips van anderen. Kom naar een gratis Longpunt bij jou in de buurt.

Mensen in gesprek

Longpunten door het hele land

Longpunten worden al acht jaar door vrijwilligers van Longfonds op ongeveer 60 plekken in Nederland georganiseerd. Een Longpunt is dus altijd dichtbij. Deze gratis bijeenkomsten gaan altijd over een onderwerp dat interessant is voor mensen met een longziekte. Denk aan omgaan met energie, nieuwe ontwikkelingen en het gebruik van medicijnen. Een zorgverlener geeft informatie en kan vragen beantwoorden. Daarnaast is er ruimte om informeel met elkaar te praten met een kop koffie.

Waar?

Kijk bij 'activiteiten' in welke gemeenten Longpunten worden georganiseerd.

Zoek activiteiten in het hele land

Longfonds is in het hele land actief. Naast Longpunten worden verschillende vormen van lotgenotencontact georganiseerd. Ook zijn er activiteiten waarbij je samen met anderen onder begeleiding kunt bewegen. Benieuwd naar de activiteiten in het hele land?

Naar alle activiteiten

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose